Παρά τις διαφωνίες εγκρίθηκαν αιολικά πάρκα στα Πούλιθρα

Για πολλοστή φορά, συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα θέματα για τα αιολικά έργα στη θέση «Τσούμος» Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στη θέση «Πευκάκια-Αφλαούρας» Πουλίθρων και Πηγαδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας και στη θέση “Κούκουρα” του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Τα έργα αυτά εγκρίθηκαν (διαφώνησαν μόνοι οι Γόντικας, Γούργαρης και Πετράκος), με αυξημένη πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές κοινωνίες σε Πούλιθρα, Πηγάδι και Βέρβενα έχουν εκφράσει τια αντιρρήσεις τους!
Για τα δυο πρώτα αιολικά, στη Νότια Κυνουρία, κατατέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων Πουλίθρων και Πηγαδίου, όπου δηλώνουν τη διαφωνία τους με τη θέση που θα γίνει το αιολικό, και ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, αν το έργο πάει πιο πίσω και δεν είναι ορατό από τον οικισμό. Κατατέθηκαν μάλιστα και υπογραφές από κατοίκους που αντιδρούν.
Ο εκπρόσωπος των επενδυτών είπε ότι επισκέφτηκαν το Δήμαρχο και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, συζήτησαν, δεν κατέληξαν σε κάτι συγκεκριμένο. Είπε ότι ο Δήμος έκανε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Είπε ότι έχουν τηρήσει όλες τις προδιαγραφές και το νόμο, μετακίνησαν ανεμογεννήτριες, όπως ζήτησε η αρχαιολογία, έχουν ταλαιπωρηθεί 5,5 χρόνια και ζήτησαν τη στήριξη του συμβουλίου.
Ο Αντιεπεριφερειάρχης Παπαφωτίου είπε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι μετακινήσεις, οποιαδήποτε μετακίνηση μπορεί να γίνει σε αυτό το τετράπλευρο, διότι διαφορετική αλλάζει η μελέτη. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.»
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους επενδυτές να δεχτούν κάποιες από τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.
Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η εγκατάσταση αιολικών σε Βέρβενα και Πούλιθρα. Και μίλησε για απόφαση σε βάρος κατοίκων, περιβάλλοντος και καταναλωτών.
Ο Πετράκος είπε ότι διαφωνεί διότι συντελεί στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, τόνισε ότι μόνο μέσα από τη ΔΕΗ μπορούσαν να γίνουν αυτά τα έργα ή μέσα από τους δήμους.
Ο Μπούκλης είπε ότι είναι «πάγια η θέση μας υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, είναι η μόνη διέξοδος για να βγούμε από την κρίση».

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου