Η Έλωνα γιορτάζει την επιστροφή της εικόνας αλλά ξεχνάει τις υποχρεώσεις της.

Αύριο Κυριακή στο μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας εορτάζετε η επιστροφή σαν σήμερα της εικόνας μετά από την κλοπή της πριν μερικά χρόνια.
Η Παναγία Η Έλωνα είχε πάντα υπό την σκέπη της το Λεωνίδιο και η ευλογία της έφερε στο μοναστήρι οικονομική άνθηση.
Τα τελευταία βέβαια χρόνια στο μοναστήρι έγιναν πολλές και σημαντικές εργασίες από άθεους Αλβανούς λαθρομετανάστες με την προσωπική επίβλεψη του Δεσπότη με χρήματα των Ελλήνων χριστιανών!
Έλληνας Λεωνιδιώτης Χριστιανός επαγγελματίας που εργάστηκε στο μοναστήρι σε κατασκευές το 2005 δεν έχει πληρωθεί ακόμα και σε πρόσφατη συνάντηση του με τον υπεύθυνο του μοναστηριού (διορισμένο από τον Δέσποτα) του προτάθηκε να λάβει το 25% από τα οφειλόμενα και να υπογράψει ότι εξοφλήθηκε!!
Η Παναγία Η Έλωνα θα παραμείνει εκεί περήφανη να υποδέχεται τον κάθε χριστιανό, φτωχό η πλούσιο, θα είναι υπερήφανη μητέρα του Λεωνιδίου και δεν επιτρέπετε να χρωστάει σε κανέναν!!

3 σχόλια:

  1. Πάψτε να βλέπετε το Μοναστήρι της Έλωνας ως ταμείο είτε για το Λεωνίδιο είτε για την Τρίπολη. Όσο αφορά την περιοχή μας, ξέρουμε την νοοτροπία στην Κυνουρία. Όσο οι Λεωνιδιώτες έχουν να λάβουν από την Έλωνα, όλα είναι καλά και ωραία. Όταν θέλουν να αρπάξουν περισσότερα και το Μοναστήρι δεν έχει ή δεν θέλει να δώσει, τότε αρχίζουν οι φήμες της κακοδιαχείρισης. Κι όσοι τα λένε και σχολιάζουν είναι ως επί το πλείστον εκείνοι που δεν πρόσφεραν τίποτε στη Μονή. Όσο για τους Λεωνιδιώτες, μην τρελαθούμε κιόλας!!! Το Μοναστήρι το στηρίζουν κυρίως οι Λάκωνες. Όσο γι' αυτά που λέτε περί αθέων αλβανών εργατών στη Μονή, τυχαίνει να ξέρω κάποιους από αυτούς που δούλεψαν εκεί. Δεν πρόκειται για αλβανούς, πλήν λίγων. Οι περισσότεροι ήταν βορειοηπειρώτες και Χριστιανοί! Πιο άθεοι είναι αυτοί που τα λένε προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, παρά αυτοί οι λίγοι αλβανοί που συμμετείχαν στο συνεργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πληρώσει της υποχρεώσεις του ο Δεσποτας και να μην μαζεύει τα χρήματα των χριστιανών στην Τρίπολη! Στα θερινά του ανάκτορα στο Λεωνίδιο να φιλοξενήσει καμιά άπορη οικογένεια και όχι λαθρομετανάστες άθεους Αλβανούς και Πακιστανούς!
    Επίσης να μας πει γιατί στο Ε9 δεν δήλωσε την περιουσία του Αγ Νικολάου στον Αγ Γεώργιο (Βερικοκιές) και στην πλάκα (Μάκρος)?? Μπας και τα έχει πουλήσει?
    Ήταν της μάνας του..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια, υπομονή και όχι νεύρα.
    Αυτος ειναι ο σκοπός τους. Να τσακονώμαστε μεταξυ μας.
    Ο λυκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή