Επίσημο σημείωμα ευγνωμοσύνης και ενημέρωση από το τμήμα Ανθρωπολογικών Ερευνών, για την εργασία στο Πάσχα του Λεωνιδίου 2011

Προς:
Κύριο Δήμαρχο
Ιωάννη Μαρνέρη
Δημαρχείο Νότιας Κυνουρίας
Ελλάδα
Πανεπιστήμιο Βιέννης
Τμήμα Ανθρωπολογικών Ερευνών
Βιέννη
Αυστρία
Αγαπητέ κύριε δήμαρχε Μαρνέρη, αγαπητέ κύριε Γρηγόρη Ντάσκα,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για τη ζεστή υποδοχή και την ιδιαίτερη προσοχή του καθηγητή Werner Zips, της σύζυγου του και λέκτορα του τμήματος Manuela Zips-Mairitsch, καθώς και των μαθητριών του πανεπιστημίου της Βιέννης που έφτασαν στο Λεωνίδιο κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα 2011. Ο καθηγητής Zips με ενημέρωσε άμεσα μετά την επιστροφή του για την εξαιρετική φιλοξενία και φιλία που έλαβε η ομάδα μας από εσάς τον ίδιο με την θέση σας ως δήμαρχο στο Λεωνίδιο, τη γοητευτική σύζυγο σας Ευαγγελία και πολλούς άλλους ανθρώπους της πόλης.
Εντωμεταξύ, να σας αναφέρω ότι οι μαθητές έχουν τελειώσει το ντοκιμαντέρ του εορτασμού του Πάσχα ως την κύρια προσπάθεια πρακτικής στον τομέα μας. Υπάρχουν περισσότερα καλά νέα για τα οποία ο καθηγητής Zips με ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες. Το τριεθνές δίκτυο 3SAT (Γερμανία- Αυστρία – Ελβετία) έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη μετάδοση του τελικού αποτελέσματος της τεκμηριωμένης ταινίας όπου ο καθηγητής Zips και οι μαθητές του ανέλαβαν στο Λεωνίδιο. Ελπίζουμε ότι το επεξεργασμένο ντοκιμαντέρ θα ικανοποιήσει το ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσετε μια τέτοια έκβαση με την υποστήριξη σας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι αυτό θα προωθήσει όχι μόνο το Λεωνίδιο αλλά και όλη την περιοχή. Ίσως θα υπάρξει και μια ευκαιρία για το μέλλον ότι το ντοκιμαντέρ μπορεί να προβληθεί και στο Λεωνίδιο.
Ο καθηγητής Zips μου ζήτησε να ευχαριστήσω έναν αριθμό ατόμων οι οποίοι βγήκαν από το δρόμο τους να εξασφαλίσουν την επιτυχία του έργου. Πρώτα από όλα, ο κος Γρηγόρης Ντάσκας ο οποίος διευκόλυνε την εισαγωγή της ομάδας μας εσάς και άλλους υπαλλήλους στο δημαρχείο. Στο όνομα των μαθητών επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Ειρήνη Καπρινιώτη για την εκπληκτική μεταφραστική δουλεία και μάλιστα την μεγάλη συμπάθεια που έδειξε από την πλευρά της για τις ανάγκες των μαθητών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ιερέα Κωνσταντίνο Κουρμπέλη για την άδεια που έδωσε για το γύρισμα που έγινε μέσα την εκκλησία και για τη συνέντευξη όπως και όλους τους άλλους ιερείς που επέτρεψαν τη μαγνητοσκόπηση των θρησκευτικών τελετών, τον κο Γιάννη Γκιουζέλη τον συνεχώς απασχολημένο διοργανωτή των εκδηλώσεων για την τέλεια διαχείριση των ενδιαφέροντων θέσεων, την Κα Ελένη Μάνου, καθηγήτρια Τσακώνικης γλώσσας, τον ιατρό Φίλλιπο Μπεκύρο, ειδικό στους τσακώνικους χορούς, την Κα Θώμη Σκατζου και το σύζυγο της για την ευγενική υποδοχή, τον κο Βαγγέλη Ξηντάρη για την προσοχή σε όλες τις πιθανές ανάγκες των μαθητών και για την οργάνωση με τόσους πολλούς από τους φίλους του για συγκεκριμένα γεγονότα. Σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές στον ιδιοκτήτη του Apelon Tiritas τον κο Αντώνη Μαλλίαρα ο οποίος προσέφερε ασυνήθιστη φιλοξενία στον Κο Zips και στη σύζυγο του, και τον κο Δημήτριο Κουνιά ο οποίος υποστήριξε την ομάδα μας στον Τυρό, τον Κο Μανώλη Χείλαρη, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους μαθητές με τις γνώσεις του και τις πληροφορίες και, τέλος τον ιδιοκτήτη Νικόλαο Κυρίο του μικρού εστιατορίου Ο Τσοπάνης, μέσα το οποίο εσείς προσκαλέσατε ολόκληρη την ομάδα τη Δευτέρα του Πάσχα. Όλοι οι μαθητές λάτρεψαν το εστιατόριο του και εντυπωσιάστηκαν βαθιά από τη φιλοξενία του (στην πραγματικότητα ο κος Zips μου είπε ο,τι ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης εστιατορίου που προσκάλεσε τον ίδιο αλλά και την ομάδα του για δείπνο στο εστιατόριο του). Είμαστε βέβαιοι ο,τι δεν αναφέραμε αρκετούς ανθρώπους που προσέφεραν τη βοήθεια τους και μας υποστήριξαν, αλλά ζητάμε τη συγχώρεση τους διότι υπήρχαν τόσοι πολλοί υπέροχοι και φιλόξενοι άνθρώποι στο Λεωνίδιο για να αναφέρω όλους αυτούς. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με έναν πολύ ιδιαίτερο χαιρετισμό σε όλους τους κατοίκους του Λεωνιδίου.
Αυτές οι λίγες γραμμές ελπίζουμε ότι θα εκφράσουν το πόσο βαθιά εντυπωσιάστηκε η ομάδα μας και συγκλονίστηκε από τη φιλία που τους έδειξαν στην όμορφη πόλη σας και επαρχία. Παρακαλούμε να λάβετε τις θερμότερες ευχαριστίες μας για όλα όσα έχετε κάνει.
Παραμένουμε ευγνώμονες και σας στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς σε εσάς και όλους τους φίλους μας στο Λεωνίδιο.

Διδάκτωρ Thomas Fillitz
Προϊστάμενος Τμήματος
Πανεπιστήμιο Βιέννης
Διδάκτωρ Werner Zips
Τμήμα Ανθρωπολογικών Ερευνών

Μετάφραση: Παναγιώτα Ν. Καττή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου