Ο Αλέξανδρος Φαλκονάκης στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Φυσιοθεραπευτών στη Λεμεσό της Κύπρου!

Ο Αλέξανδρος Φαλκονάκης, φυσικοθεραπευτής στο «Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Λεωνιδίου», παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος ομιλητής στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο Φυσιοθεραπευτών, στη Λεμεσό, από 11 ώς 13 Νοεμβρίου 2011. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ο Α. Φαλκονάκης έδωσε μία ομιλία με θέμα «Λειτουργικό έλειμμα βάδισης στην ημιπληγία και ο ρόλος του Λειτουργικού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (FES)», καθώς επίσης και ένα μετεκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Εφαρμογή της μεθόδου FES στην ιπποποδία».

Ο Αλέξανδρος Φαλκονάκης, πτυχιούχος του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθήνας, με μάστερ Βιοϊατρικής Μηχανικής και πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας στη Μ. Βρετανία, εισήγαγε τη μέθοδο του Λειτουργικού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (FES) στην Ελλάδα. Η μέθοδος αυτή διορθώνει προβλήματα βάδισης που οφείλονται σε παραλύσεις από νευρολογικά προβλήματα με τη χρήση ηλεκτρικής διέγερσης. Ο Α. Φαλκονάκης έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν για την εφαρμογή της μεθόδου αυτής με τα νοσοκομεία ΙΑΣΩ General και ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα, με διάφορα κέντρα αποκατάστασης στην επαρχία, ενώ τώρα είναι και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου