Απάντηση Μπερέτσου και Σαλάκου για την μη συμμετοχή τους στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Με επιστολή τους, οι κ. Μαρίνης Μπερέτσος και Βασίλειος Σαλάκος που δημοσιεύτηκε στο vsalakos.gr, δίνουν την δική τους απάντηση, για την μη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων τους από την εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Η επιστολή τους έχει ως ακολούθως:
H απόφαση μας να μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Αρκαδίας υποκινήθηκε από το ενδιαφέρον για συμμετοχή μας στον δημόσιο διάλογο με θέσεις και απόψεις όπως από την πρώτη στιγμή πράξαμε με την δημόσια επιστολή μας που ανακοινώσαμε.
Δυστυχώς και αυτός ο θεσμός εκπροσώπησης των συμφερόντων της πραγματικής οικονομίας δεν έχει μείνει έξω από την θεσμική ασφυξία ενός αναποτελεσματικού πλαισίου λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην πατρίδα μας που μας έφερε «μέχρι εδώ και μη παρέκει»
Η διαδικασία μη ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων μας αλλά και εξέτασης των ενστάσεων πέραν της αναιτιολόγητης απόφασης της παραπάνω επιτροπής στην οποία έχουν την πλειοψηφία δημόσιοι υπάλληλοι- ακόμη και σε αυτήν – ήταν αποτέλεσμα παρασκηνιακών ενοχλήσεων που περιήλθαν στην αντίληψη μας.
Πέραν αυτού όμως αναδεικνύεται ένα γενικότερο κλίμα προσωπικών αντεγκλήσεων μεταξύ υποψηφίων που δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματίες και επιχειρηματίες.
Το κίνητρο μας να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. η οποία εδώ και μισό χρόνο μετακόμισε και δραστηριοποιείται στο Λεωνίδιο με ήδη απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την περιοχή, σε αντίστροφη κατεύθυνση με την τάση να συγκεντρωθούν όλα στην Τρίπολη ερημώνοντας την αρκαδική ενδοχώρα δεν περιμέναμε να το αντιληφθούν όσοι αποσκοπούν να θυσιάσουν τοπικά συμφέροντα χωρίς να ξέρουν το γιατί το κάνουν.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα μέσα στο οποίο δεν έχουμε τον χρόνο και την διάθεση περαιτέρω εμπλοκής μας.
Πάνω στις απόψεις που δημόσια θέσαμε παραμένουμε διαθέσιμοι για σοβαρή συζήτηση.
Θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Παναγιώτη Κοκοσιέλη με το οποίον «εκτεθήκαμε» καθώς και στον Γιάννη Μπουντρούκα και να διατυπώσουμε εκ νέου την άποψη ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να επιτρέψουν να κατέβει το επίπεδο του διαλόγου.
Είμαστε στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Βασίλης Σαλάκος Μαρίνης Μπερέτσος
Επιχειρηματίας Επαγγελματίας
leonidion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου