5000 επισκέψεις, σε ένα χρόνο, στο Λαογραφικό Μουσείο του ΕΠΑΛ

Τις 5.000 επισκέψεις ξεπέρασε το Λαογραφικό Μουσείο του ΕΠΑΛ Αστρους μέσα στο 2011, όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί πως τις πρώτες μόνο ημέρες του Δεκεμβρίου οι επισκέψεις ξεπέρασαν τις 400 με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργους. Το astrosnews βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 8/12 στο ΕΠΑΛ Αστρους και είδαμε από κοντά τους μαθητές τους 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργους, που μαζί με τους δασκάλους τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου από τους καθηγητές του ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές του Αργους, στην σημερινή εκπαιδευτική εκδρομή, επισκέφθηκαν επίσης το Μοναστήρι της Λουκούς και την Εύα και τον υγρότοπο του Μουστού.
Αυτό που προκαλεί… απορία (και θαυμασμό) είναι το πως το Λαογραφικό Μουσείο του ΕΠΑΛ Αστρους κατάφερε να προσελκύσει τόσους επισκέπτες μέσα σε ένα χρόνο. Ποιο άλλο πολιτιστικό ή φυσικό μνημείο του Δήμου μας έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα; Ισως, λοιπόν, το ΕΠΑΛ Αστρους και το Λαογραφικό του Μουσείο θα πρέπει να αποτελέσουν… πηγή έμπνευσης για πολλούς, όπως για παράδειγμα για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και αναζητούν τρόπους για αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.
astrosnews.gr


Το Λεωνίδιο, η ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς και η πρωτεύουσα της επαρχίας Κυνουρίας παραμένει χωρίς λαογραφικό μουσείο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου