ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ – Μεταστέγαση υπηρεσιών παραρτήματος ΙΚΑ Λεωνιδίου

Ενημερωθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι το παράρτημα Λεωνιδίου του ΙΚΑ δεν θα λειτουργεί από 1/2/2012 , το προσωπικό και οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο παράρτημα του ΙΚΑ ΄Αστρους.
Θέλουμε να λάβετε υπόψη σας ώστε να αναιρέσετε την απόφασή σας τα παρακάτω:
Το Λεωνίδιο είναι πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και πρέπει να υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες εφόσον είναι Καλλικρατικός Δήμος.
Το Λεωνίδιο είναι μία απομακρυσμένη περιοχή , όχι μόνο χιλιομετρικά αλλά και λόγω του δύσβατου δρόμου του.
Η περιφέρεια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας απέχει από το ΄Αστρος από 30 έως και 80 χιλιόμετρα ,μόνο για απλή μετάβαση. Ο δρόμος είναι με επαναλλημένες στροφές και τάπητα που δεν βοηθάει όταν ο καιρός είναι βροχερός με κίνδυνο ατυχημάτων.
Εάν η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται στο ΄Αστρος αυτό απευθείας σημαίνει ότι : οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης, θα καταναλώνουν πολλές εργατώρες ώστε να εξυπηρετηθούν.
Το ΙΚΑ Λεωνιδίου το οποίο λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια, έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες υποθέσεις. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 600 υποθέσεις κάθε μήνα. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 200 εργοδότες σε μόνιμη και εποχιακή βάση και περίπου 3000 ασφαλισμένους.
Οι έμποροι και επαγγελματίες είναι ανάστατοι , διότι η απομάκρυνση του παραρτήματος του ΙΚΑ σημαίνει την υποβάθμιση της περιοχής, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για αυτούς , που έχει μειωθεί ο τζίρος τους και τα έξοδα πλέον είναι τεράστια.
Κύριοι αντιμετωπίζετε ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας τους κατοίκους των επαρχιακών απομακρυσμένων περιοχών όπως είναι το Λεωνίδιο.
Μας έχετε δημιουργήσει ανασφάλεια γιατί κάθε τόσο και μία υπηρεσία θέλετε να την κλείσετε.
Τώρα θέλετε να κλείσετε το ΙΚΑ θα κλείσει και το Δικαστήριο που εξυπηρετεί και αυτό πάρα πολλές υποθέσεις, και θα αναγκαζόμαστε να μεταφερόμαστε.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα ώστε να μείνει ανοιχτό το ΙΚΑ Λεωνιδίου όπως και όλες οι υπηρεσίες του για να μην οδηγήσει τον τόπο μας σε απομόνωση και μαρασμό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
notiakynouria.gov.gr

1 σχόλιο:

  1. Μετά απο προσπάθειες του Μάνου Ιωάννη (πρόεδρου συλλόγου οικοδόμων)το ΙΚΑ δεν θα κλεισει τελικά!
    Μπράβο Καρκανάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή