Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στον Πάρνωνα!

Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης με την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας συνδιοργανώνουν την 6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στον Πάρνωνα στις 20-22 Ιουλίου 2012.
Ο κύριος σκοπός της εξόρμησης είναι η αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπια στον κατασκότεινο ουρανό του Πάρνωνα.
Η τοποθεσία παρατήρησης βρίσκεται στο όρος Πάρνωνας, στο νομό Λακωνίας. Απέχει περίπου δυόμιση ώρες από την Αθήνα και μία ώρα από την Τρίπολη. Διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής, διάσπαρτης με έλατα και πεύκα, φτάνει κανείς στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 1420 μέτρων. Κάτω από το καταφύγιο είναι ο χώρος παρατήρησης ο οποίος περικλείεται από δάσος.
Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα της εξόρμησης θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων όπως νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση, ηλιακή παρατήρηση, πρακτικά εργαστήρια, μαθήματα ουρανογραφίας, ομιλίες, οικολογικές δραστηριότητες και πεζοπορία, δημιουργική απασχόληση παιδιών και άλλα πολλά. Αναλυτική περιγραφή για κάθε δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε στις διάφορες υποσελίδες.
Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα της εξόρμησης θα ανακοινωθεί εν καιρώ ωστόσο ανακοινώνεται πως ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με αναχώρηση του κοινού τη Δευτέρα το πρωί.
Στην εξόρμηση, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αστρονομική θεματολογία υπό την φροντίδα έμπειρων παιδαγωγών.
Στην εξόρμηση θα γίνει εκμάθηση του νυχτερινού ουρανού με τη χρήση laser.
kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου