"H απομάκρυνση του ΙΚΑ Λεωνιδίου σημαίνει υποβάθμιση της περιοχής"

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε στις 12 Ιανουαρίου 2012, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μετεστέγαση υπηρεσιών του παραρτήματος ΙΚΑ Λεωνιδίου. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
κ. Κουτρουμάνη Γιώργο
Με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ το παράρτημα του Ιδρύματος στο Λεωνίδιο, πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, διακόπτει τη λειτουργία του από την 1η Φεβρουαρίου 2012 και το προσωπικό και οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο παράρτημα του ΙΚΑ Άστρους. Όπως αναφέρει υπόμνημα του Εμπορικού, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Λεωνιδίου:
Το Λεωνίδιο είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, όχι μόνο χιλιομετρικά αλλά και λόγω του δύσβατου δρόμου του.
Η περιφέρεια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας απέχει από το Άστρος από 30χλμ έως 80χλμ, μόνο για απλή μετάβαση. Ο δρόμος είναι με επανειλημμένες στροφές και τάπητα που δεν βοηθάει, όταν ο καιρός είναι βροχερός με κίνδυνο ατυχημάτων.
Εάν η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται στο Άστρος αυτό απευθείας σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης, θα καταναλώνουν πολλές εργατοώρες ώστε να εξυπηρετηθούν.
Το ΙΚΑ Λεωνιδίου το οποίο λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια, έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες υποθέσεις. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 600 υποθέσεις κάθε μήνα. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 200 εργοδότες σε μόνιμη και εποχιακή βάση και περίπου 3000 ασφαλισμένους.
Οι έμποροι και επαγγελματίες είναι ανάστατοι, διότι η απομάκρυνση του παραρτήματος του ΙΚΑ σημαίνει την υποβάθμιση της περιοχής, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για αυτούς που έχει μειωθεί ο τζίρος τους και τα έξοδα πλέον είναι τεράστια.

Κατόπιν αυτών
Ερωτάται
Ο Αξιότιμος κ. Υπουργός
Είναι στις προθέσεις σας
- Η συνέχιση της λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ Λεωνιδίου όπως και όλων των υπηρεσιών του;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος
Απο Καλημέρα Αρκαδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου