Επιστολή Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας σχετικά με το ΙΚΑ Λεωνιδίου

Α Ι Τ Η Σ Η
Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας
Π ρ ο ς
1) Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη,
2) Διοικητή ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Κοινοποιείται:
Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Ρέππα.
Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο.
Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου
κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο.
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Από τις απαντήσεις Σας στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Βουλευτές κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο (7-2-2012) και κ. Νικόλαο Νικολόπουλο (20-2-2012) σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Λεωνιδίου προκύπτει ότι, παρά την σαφέστατη αντίθεσή μας, έχετε αποφασίσει την συνένωση του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Λεωνιδίου με το Παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΄Αστρους και την σύσταση στην περιοχή του Λεωνιδίου μη αυτοτελούς Γραφείου.
Το προωθούμενο όμως από το Υπουργείο σας νέο οργανωτικό μοντέλο του Ιδρύματος στη Χώρα, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, φανερώνει ότι στη νέα διάρθρωση δεν προβλέπεται η σύσταση και η λειτουργία μη αυτοτελών Γραφείων ΙΚΑ στην Ελλάδα αλλά Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα διαδεχθούν τα καταργούμενα Παραρτήματα.
Συγκεκριμένα με τη νέα δομή προβλέπονται α) η ίδρυση και η λειτουργία Περιφερειακών Διοικητικών Κέντρων (1 για την Πελοπόννησο / Τρίπολη), β) η ίδρυση και η λειτουργία Υποκαταστημάτων (1 για το Νομό Αρκαδίας) και γ) η ίδρυση και η λειτουργία Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης (3 για το Νομό Αρκαδίας).
Επειδή τόσο εσείς προσωπικά κ. Υπουργέ όσο και ο κ. Διοικητής γνωρίζετε το αίτημα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για ίδρυση και λειτουργία στην περιοχή του Λεωνιδίου Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σε χώρο και με εξοπλισμό που παραχωρείται δωρεάν από τον Οργανισμό μας, σας ζητούμε να ενεργήσετε για την ίδρυση και την λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο) και να ικανοποιήσετε με τον τρόπο αυτό το δίκαιο και βάσιμο αίτημά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου