Νέα έργα εγκρίθηκαν για τη Νότια Κυνουρία.Αγώνας δρόμου για το λιμάνι της Πλάκας

Κατά την 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης και φακέλου στο ΕΣΠΑ για τα έργα: 1. Ασφαλτόστρωση του δρόμου Πελετά - Κρεμαστή (θέση Καβάφα - θέση Μακριά Λάκα), προϋπολογισμού 400.000 €. 2. Ασφαλτόστρωση του δρόμου Χούνη - Βλησιδιά, προϋπολογισμού 900.000 €.
Στην ίδια συνεδρίαση μετά από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, αποφασίστηκε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο ύδρευσης Βασκίνας- Παλαιόχωρας - Πραστού.
Αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια Σαμπατικής, Τυρού και Πλάκας
Μετά από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία της 6ης Φεβρουαρίου 2012 στα λιμάνια Σαμπατικής και Τυρού, με το ποσό των 400.000 €.
Για το λιμάνι της Πλάκας, που επλήγη περισσότερο από την θεομηνία, όλες οι πληροφορίες που έρχονται από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), συγκλίνουν ότι ο προϋπολογισμός της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών του θα ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 €.
Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει προσπάθειες τόσο από τον κ. Τατούλη όσο και τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Μαρνέρη, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα και να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου