ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

«Κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό. ΄Ολοι μαζί το προσπαθούμε και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε!».
 Στις 30 Οκτωβρίου 2012 ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία και τη λειτουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
Την 1η Νοεμβρίου 2012 ο συμπολίτης μας (;) «Ορειός» πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Πολυϊατρείο πρέπει κατά τη γνώμη του να λειτουργεί και ως Δημοτικό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ώστε η συμμαχία των Κοινωνικών Φορέων με τον Δήμο και την Εκκλησία να προσφέρει υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την δυνατότητα ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Αν καταλαβαίνω καλά ο «Ορειός» προσδοκά ότι με φορέα το Δημοτικό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Δήμος - η Εκκλησία και οι Κοινωνικοί Φορείς της περιοχής, απλώνοντας δίχτυ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στον τόπο μας, θα συγκεντρώνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τους πολίτες που θα τα προσφέρουν για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και δεν δύνανται να τ’ αγοράσουν.
Πολύτιμη σκέψη και πολυτίμητη πρωτοβουλία! Υπάρχουν όμως εθελοντές να την οργανώσουν και να την στελεχώσουν ώστε να έχει αποτέλεσμα; Βεβαίως και υπάρχουν.
 Ποιοι είναι; Είναι π.χ
 • ο δήμαρχος - οι δημοτικοί σύμβουλοι - οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων - οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων και οι δημοτικοί υπάλληλοι,
• οι εφημέριοι - οι ιεροψάλτες και το προσωπικό των εκκλησιών μας,
• οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των επαγγελματικών - πολιτιστικών - αθλητικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας,
• ο διευθυντής, οι ιατροί και το προσωπικό του Κ.Υ Λεωνιδίου και του Περιφερειακού Ιατρείου Τυρού,
• οι φαρμακοποιοί της περιοχής,
• η ομάδα του «Βοήθεια στο Σπίτι»,
• οι εκπαιδευτικοί (διευθυντές, καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί) και το λοιπό προσωπικό των σχολείων μας,
• οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας,
• οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΟ.ΣΥΝ),
• ευαίσθητοι απλοί πολίτες, με «προϋπηρεσία και ένσημα» στο πρόβλημα. Προκειμένου λοιπόν ν’ αναλάβουμε το παραπάνω εγχείρημα π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε τουλάχιστον τους παραπάνω εθελοντές, σε οργανωτική συζήτηση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 / ώρα 18.00΄ / αίθουσα Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου, με θέμα
«Δημοτικό Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
΄Ολοι μαζί το προσπαθούμε και όλοι μαζί θα το καταφέρουμε!».
 ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου