Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

 “Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 337.021,84€ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου και την εγκατάσταση μονάδας καύσης βιομάζας, με Δικαιούχο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.
Με απόφαση θετικής αξιολόγησης εντάσσεται για χρηματοδότηση το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου-Εγκατάσταση μονάδας καύσης βιομάζας», Ε.Π. «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής, που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα για λογαριασμό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου που κατασκευάστηκε το 1982, συνολικής δόμησης 960,5μ2 από την ενεργειακή κατά ΚΕΝΑΚ κατηγορία Ε τουλάχιστον κατά μια κατηγορία κατά ΚΕΝΑΚ.
Οι παρεμβάσεις αφορούν εξωτερική μόνωση, τοποθέτηση νέων ενεργειακών κουφωμάτων, μόνωση κεραμοσκεπής, σταθερά μόνιμα εξωτερικά σκίαστρα, ανεμιστήρες οροφής, αγορά εξοπλισμού για τη δημιουργία μονάδας καύσης βιομάζας - καυστήρας boiler, φυτεύσεις δένδρων, αντικατάσταση μέρους του προαύλιου χώρου με ψυχρά υλικά με αυξημένο δείκτη ανακλαστικότητας.
Για τη δημοσιότητα της δράσης θα τυπωθούν και θα διανεμηθούν φυλλάδια προβολής και εκπαιδευτικός οδηγός, και θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Δήμου.
Μέσω του έργου παρέχεται η δυνατότητα για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας του σχολείου από την αντικατάσταση του λέβητα με την κατανάλωση βιομάζας αντί πετρελαίου, δίνοντας ένα πολύ καλό παράδειγμα στην τοπική κοινωνία για χρήση εναλλακτικής μορφής θέρμανσης.

Ιωάννης Μαρνέρης
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
Πρόεδρος Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου