ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

 Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, η Δ.Ο.Υ Λεωνιδίου μεταφέρεται έξω από την περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Κατά μεν την απόφαση του Οκτωβρίου 2012 στη Δ.Ο.Υ Τρίπολης, κατά δε την απόφαση του Ιανουαρίου 2013 στη Δ.Ο.Υ Παραλίου ΄Αστρους. 
 • Οι αποφάσεις αυτές, που έρχονται σε συνέχεια αυτών που απομάκρυναν αδικαιολόγητα από την περιοχή μας το Δασαρχείο - το Κτηνιατρείο - τον Ο.Τ.Ε - το τμήμα Εμπορίας της Δ.Ε.Η - το Τελωνείο - το Ειρηνοδικείο, είναι απαράδεκτες και προκλητικές για μας που οφείλουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, γιατί συμπληρώνουν την απογύμνωση του Δήμου μας (του παραγωγικότερου πρωτοβάθμιου ο.τ.α της Αρκαδίας) από δημόσιες υπηρεσίες και κρατικές εξυπηρετήσεις, γιατί θίγουν την οικονομία και την προοπτική της περιφέρειάς μας, γιατί δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους κανόνες της κανονιστικής εξουσίας για ίση μεταχείριση των Ελλήνων και των Δήμων της Χώρας, γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες με μειωμένα δικαιώματα, γιατί θίγουν την ανάγκη παροχής υπηρεσιών στους δημότες μας εκεί που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, γιατί βλάπτουν την ποιότητα της ζωής μας και τη διάθεσή μας για παραγωγικότερη δουλειά και προκοπή. 
• Οι αποφάσεις αυτές είναι παράλογες, γιατί η Δ.Ο.Υ Λεωνιδίου μεταφέρεται έξω από τα όρια του χαρακτηρισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων ορεινού Δήμου Νότιας Κυνουρίας για να κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά που θα έκανε στο Λεωνίδιο για τους φορολογουμένους μας, τη στιγμή που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου παραχωρούμε δωρεάν στο Υπουργείο Οικονομικών κατάλληλο δημοτικό κτίριο για τη στέγασή της αλλά και τα λειτουργικά έξοδά της (πλην μισθοδοσίας προσωπικού), τη στιγμή δηλαδή που ο Δήμος μας έχει κάνει πράξη ένα από τα ζητούμενα σήμερα στη Χώρα μας που είναι «η στέγαση και τα λειτουργικά έξοδα (πλην μισθοδοσίας προσωπικού) των δημοσίων υπηρεσιών να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».
 • Οι αποφάσεις αυτές είναι καταχρηστικές γιατί προσθέτουν σε βάρος μας επί πλέον έξοδα 300 - 500 € για τις φορολογικές υποχρεώσεις μας αλλά και γιατί μας υποχρεώνουν να μετακινούμαστε 100 έως 200 χιλιόμετρα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή με ελλιπή συγκοινωνία και να χάνουμε καθοριστικό και μη αναπληρούμενο χρόνο από την εργασία μας. 
 • Οι αποφάσεις αυτές είναι καταγγελτέες, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους το ισχύον αναθεωρημένο διοικητικό υπόβαθρο της Πολιτείας μας, γιατί στερούνται σύγχρονου στρατηγικού σχεδιασμού και οργανωμένου σχεδίου λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών σε αποκεντρωμένη διάταξη. 
Η Δημοτική Αρχή - οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με νηφαλιότητα - σύνεση και αυτοδιοικητική λογική αλλά και σεβασμό στην προσπάθεια της Πολιτείας για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό ζητούμε από τον Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει νεότερη και δίκαιη για μας απόφασή του, με την οποία να παραμένει και να λειτουργεί η Δ.Ο.Υ Λεωνιδίου στο Λεωνίδιο ως Δ.Ο.Υ. Διαφορετικά τα συμφέροντά μας επιβάλλουν να εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο την μεταφορά της Δ.Ο.Υ Λεωνιδίου έξω από το Δήμο μας ή την συγχώνευσή της με άλλη Δ.Ο.Υ ή την κατάργησή της. 
• ΟΧΙ λοιπόν στην υποβάθμιση και το μαρασμό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και την απογύμνωσή του από τις βασικές κρατικές υπηρεσίες και λειτουργίες. 
• ΝΑΙ στην έκδοση απόφασης του Υπουργού Οικονομικών που διατηρεί τη Δ.Ο.Υ Λεωνιδίου στο Λεωνίδιο. 
 13-01-2013
 ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου