Απάντηση Μαρνέρη σε δημοσιεύματα της εφημερίδας "Κυνουρία"

Με επιστολή του ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης απαντά σε δημοσιεύματα της εφημερίδας "Κυνουρία".
Η επιστολή του έχει ως παρακάτω:

"Αγαπητέ Δημήτρη,
Στη σελίδα Homo Kynourius της  «Κυνουρίας» (αριθμός φύλλου 504, Μάρτιος 2013),  αναφέρεις ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω ανάγκης εξοικονόμησης εσόδων για την κάλυψη δαπανών και την εκτέλεση έργων με τα οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της τουριστικής κίνησης, στο εξής αυτοί, δηλαδή οι επισκέπτες μας,  θα επιβαρύνονται με 50 λεπτά την ημέρα.
Επί του ανωτέρω έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν επιφύλαξαν καμία δυσάρεστη έκπληξη, έστω και φτηνή, διότι δεν επέβαλε ουδεμία επιπλέον επιβάρυνση στους επισκέπτες και παραθεριστές  ή στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Απλά ενσωμάτωσε σε μία  απόφαση τις τρεις προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λεωνιδίου, Τυρού, Κοσμά νόμιμες και εγκεκριμένες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το ποσοστό 0,5% (και όχι 50 λεπτά την ημέρα όπως γράφεις), στο μίσθωμα κλίνης ξενοδοχειακής επιχείρησης κάθε μορφής, ενοικιαζόμενων δωματίων, διαμερίσματος, ή θέσεως σε camping, ορίστηκε από το νόμο. Το τέλος αυτό μέχρι και το 2008 ανήρχετο σε ποσοστό 2% και για να ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, λόγω της οικονομικής κρίσεως, η πολιτεία το μείωσε στο 0,5%.
Επίσης στο σχόλιό σου για πρόσληψη συμβούλου με…. φουσκωμένο μισθό σου γνωρίζω ότι ανατέθηκε στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ  νόμιμα  η προετοιμασία του φακέλου για το έργο με τίτλο «Δημιουργία Βοτανικού Σταθμού» -στο κτίριο Κριμήτσου, το παλιό σχολείο Βασκίνας-,  έναντι του ποσού των 10.000€ συν ΦΠΑ 23%=12.300€.
Πρέπει να τρέξουμε και να έχουμε ώριμες και εγκεκριμένες μελέτες για να μη χάσουμε τυχόν ευκαιρίες που ελπίζομε θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον.
Ευτυχώς για το Δήμο μας υπάρχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα η οποία έχει τεχνική επάρκεια (βαθμολογείται δεύτερη στην Ελλάδα μεταξύ των Αναπτυξιακών Εταιρειών) που προετοιμάζει φακέλους και συντάσσει μελέτες έργων, άρτιες τεχνικά και  συμφέρουσες οικονομικά σε μας και στους άλλους μετόχους της".
                                                                         
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου