Ανθυπαστυνόμος στο Λεωνίδιο τέθηκε σε διαθεσιμότητα για υπεξαίρεση

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίζεται δικογραφία, σε βάρος Ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Πελοποννήσου, ως αναπληρωτής Διοικητής, γραμματέας και διαχειριστής.
Η δικογραφία αφορά στις κατηγορίες της απιστίας στην Υπηρεσία, της υπεξαίρεσης κατ΄εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.
Οπως προέκυψε, από την μέχρι τώρα έρευνα, ο Ανθυπαστυνόμος έχει παρακρατήσει για δικό του όφελος, χρηματικά ποσά τα οποία προορίζονταν για την εξόφληση υπομνημάτων – οδοιπορικών του αστυνομικού προσωπικού .
 Ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013, ενώ παρέλαβε 4.587 ευρώ για την πληρωμή υπομνημάτων, υπεξαίρεσε το ποσό των 2.500 ευρώ, περίπου.
 Παράλληλα, προέκυψε εμπλοκή του και σε παράτυπες ανανεώσεις – θεωρήσεις αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, καθώς στις περιπτώσεις αυτές επικολλείτο χαρτόσημο μικρότερης αξίας, από την προβλεπόμενη – καταβαλλόμενη των έξη (6) ευρώ, με αποτέλεσμα το τελευταίο τρίμηνο να προκύπτει οικονομική ατασθαλία, που ξεπερνά τα χίλια (1.000) ευρώ .
 Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της υπόθεσης, τόσο χρονικά όσο και κατά περίπτωση.
 Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε)
 Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/24673-ypekseresi

3 σχόλια:

  1. Ποιος να είναι ο εν λόγω Ανθ/μος οεο...???
    *Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχόλιο μου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή