Λεωνίδιο το «λιμάνι των σκανδάλων» - Οι πανηγυρισμοί δεν αρμόζουν στην Περιφέρεια

Η αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία του 2012 του λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου με ποσό μάλιστα 4.100.000 (ποσό πολλαπλάσιο του αρχικού έργου κατασκευής του προβλήτα) και η πανηγυρική δήλωση της περιφέρειας και του οικείου Δήμου για άρση του αποκλεισμού της Νότιας Κυνουρίας όχι μόνο δεν ενθουσιάζει, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβληματισμούς και μεγάλες απορίες.
Ένα έργο που ξεκίνησε το 1997 από τον Δήμο Λεωνιδίου που πλήρωσε 20 εκ. δρχ. για την μελέτη και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελ/σου με πιστώσεις από το 2ου Κ.Π.Σ. Το έργο που σύμφωνα με εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Συνηγόρου του Πολίτη και Επιτροπής του Ν.Σ. Αρκαδίας διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων νόμων στην μελέτη και κατασκευή και αδικαιολόγητη υπέρβαση κατά 308.143 Ε. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε αφού τον Ιανουάριο του 2003 υπέστη ζημιές από κύματα που υπερέβαιναν τα ανώτατα όρια της μελέτης! Παρά τις παραπάνω εκθέσεις το Ν.Σ. Αρκαδίας και η Περιφέρεια Πελ/σου μεθόδευσαν το «κουκούλωμα» ενός μεγάλου σκανδάλου και μάλιστα τοποθετώντας κάποιες πέτρες στην προβλήτα «θεράπευσαν» το πρόβλημα.
Η δικαιοσύνη παρά τις προαναφερόμενες εκθέσεις και τις αναφορές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών και του ανεξάρτητου συνδυασμού «Αρκάδων Κοινόν» απέδειξε ότι είναι «τυφλή» και δεν διερεύνησε ουσιαστικά την υπόθεση.
Το 2012 σε νέα θεομηνία στο λιμάνι και πάλι έπαθε σοβαρές ζημιές, βλέπεται η φύση δεν καταλαβαίνει από πολιτικές σκοπιμότητες!
Να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό ποτέ δεν παραλήφθηκε από την Νομαρχία Αρκαδίας και την Περιφέρεια Πελ/σου. Γιατί άραγε;
Αντί για πανηγυρικές ανακοινώσεις η Περιφέρεια οφείλει να αναζητήσει τις αιτίες και τους υπεύθυνους του προβλήματος και τους τρόπους θεραπείας. Στην κατεύθυνση αυτή, μπορεί να αναζητήσει την πρόταση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Αρκαδίας με αρ. πρωτ. 768/13-2-2006 με θέμα. «Μελέτη Αποκατάστασης βλαβών της εξωτερικής θωράκισης προσήνεμου μώλου Πλάκας Λεωνιδίου» που απερρίφθει τότε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο (!) για λόγους προφανείς...
Τα «Καθημερινά Νέα» με σειρά δημοσιευμάτων για το «λιμάνι των σκανδάλων» ανέδειξαν το πρόβλημα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να πληροφορηθεί την ουσία της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου