Ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας η «Μελέτη Ανάπλασης Κεντρικής Οδού Δ.Ε. Τυρού»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας στην υπ’ αριθμ. 15/17-07-2013 συνεδρίασή του, παρέλαβε την ολοκληρωμένη Μελέτη Ανάπλασης Κεντρικής Οδού Δ.Ε. Τυρού, προϋπολογισμού 3.300.000,00€. Η Μελέτη εκπονήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. και αφορά σε παρέμβαση τμήματος 1.200 περίπου μέτρων της Επαρχιακής οδού Άστρους-Λεωνιδίου, η οποία ξεκινάει αμέσως μετά τη γέφυρα στην είσοδο του Τυρού.
Η υλοποίηση της εν λόγω μελέτης αποτελεί τυπική περίπτωση της επιβεβλημένης ανάγκης παρεμβάσεων σε μια διαμορφωμένη κατάσταση ενός επαρχιακού οδικού άξονα που διέρχεται εντός οικισμού, τόσο για λόγους εξυπηρέτησης των εμπορικών χρήσεων όσο και για λόγους ασφάλειας πεζών και τροχοφόρων. 
Η επιβεβλημένη ανάγκη ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και χρηστών του δρόμου επιβάλλει την ανάπλαση των παρειών και την δημιουργία ασφαλούς χώρου κίνησης σε συνδυασμό πάντα με τη χρήση παραδοσιακών υλικών με την πιο σύγχρονη σχεδιαστική αντίληψη έτσι ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της περιοχής.Όλες οι προτεινόμενες επεμβάσεις ακολουθούν τις προδιαγραφές του «Σχεδιάζοντας για όλους» και περιλαμβάνουν τη διεύρυνση και κατασκευή του κεντρικού κόμβου σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, τη δημιουργία πεζοδρομίων, επιλεγμένων σημείων στάθμευσης και ασφαλούς σύνδεσης των ιδιοκτησιών με τον δρόμο καθώς και διαβάσεων ανά περίπου 100μ. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός σε όλο το μήκος της επέμβασης (στάση λεωφορείου, καθιστικά, στύλοι σήμανσης, κιγκλιδώματα ασφαλείας κ.α.), καθώς και φύτευση στις παρειές προς τον δρόμο. Τέλος, θα κατασκευασθεί χώρος καθιστικού– αναμονής-αναψυχής με παιδική χαρά. 
Με όλα τα παραπάνω θα γίνει εφικτή η βελτίωση της περιοχής σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε μορφολογικό και αισθητικό επίπεδο.  
Σε υλοποίηση του αναλυτικού προγραμματισμού των έργων που υλοποιούνται στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 05/04/2013, στην οποία παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο φάκελος για την χρηματοδότηση του έργου θα υποβληθεί μέχρι τις 30/09/2013.
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Ιωάννης Μαρνέρης που παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της εποχής, υλοποιείται βήμα – βήμα το μεγάλο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων της περιοχής.

   Ιωάννης Μαρνέρης
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου