Πως γίνεται η Λακωνία με 12 εκ. ελαιόδεντρα να παίρνει 890 χιλ. ευρώ και το Λασίθι με 5,5 εκ. ελαιόδεντρα να παίρνει 3 εκ. ευρώ για δακοκτονία;

Στις 2 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ, Χαρακόπουλου, στις οποίες συμμετείχαν, πέραν του κ. Υπουργού και των συμβούλων του, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυτοπροστασίας του Υπουργείου κ. Σ Ζωγράφος, μετά των αρμοδίων υπαλλήλων της Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Ν. Προκοβάκης, μετά συνεργατών του και του υπευθύνου δακοπροστασίας της ΔΑΟΚ Λακωνίας.
Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανισοκατανομή των κονδυλίων της δακοκτονίας με δολωματικούς ψεκασμούς.
Στον κ. Υπουργό τέθηκαν υπόψη, μεταξύ άλλων, στοιχεία και αριθμοί, που με την αμείλικτη γλώσσα τους αποτυπώνουν τα εξής:
Στη Λακωνία με 12.200.000 ελαιόδεντρα το διατιθέμενο κονδύλι είναι της τάξεως των 890.000 ευρώ και στο Λασίθι με 5.500.000 ελαιόδεντρα είναι αντιστοίχως 3.000.000 ευρώ!!!. Το φαινόμενο δε της τεράστιας αυτής ανισοκατανομής των κονδυλίων γίνεται ιδιαίτερα προκλητικό, όταν στο Ηράκλειο με 15.300.000 ελαιόδεντρα το διατιθέμενο ποσό ανέρχεται στα 4.850.000 ευρώ !!!, δηλαδή 550% περισσότερο από αυτό της Λακωνίας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Λακωνία να έχει ήδη εξαντλήσει το πενιχρό ποσό που της διατέθηκε στους δύο ψεκασμούς που διενεργήθηκαν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο και τον τρίτο ψεκασμό να τον επιβαρυνθούν με χρήμα και κόπο οι παραγωγοί.
Ο κ. Ν. Προκοβάκης απέστειλε επιστολή με προτάσεις επίλυσης του ακανθώδους αυτού θέματος προς τη Διεύθυνση Φυτοπροστασίας, που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και την κοινοποίησε με ξεχωριστά ενημερωτικά διαβιβαστικά προς το γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, προς τον Υπουργό κ. Μ. Χαρακόπουλο και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη.

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας 
apela.gr

1 σχόλιο:

  1. το λασιθι ψηφιζει ΠΑΣΟΚ,ενω η λακωνια μια ζωη το μαυριζε,αυτη ειναι η εξηγηση,τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ κυβερνανε ακομα με τροφοδοτη τον ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή