Σε μια μέρα έκαναν έλεγχο σε 202 αυτοκίνητα στη Λακωνία και έπιασαν λαυράκια

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα επτά ήταν Έλληνες και πενήντα τρία ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια δύο οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα άτομα, από τα οποία δεκαεπτά ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•  Τέσσερις Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα.
•  Δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•  Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε αποθήκη, σε οικίες, καθώς και σε βάρος Ελληνίδας στη Μονεμβάσια, στο Γύθειο, στις Κροκεές και στους Μολάους, Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας, τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, μίας Ελληνίδας και δύο αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας, αντίστοιχα.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν εξήντα επτά παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου
 apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου