« Άστρος και Τυρός» Ανταγωνιστικό δίκτυο για τον τουρισμό κρουαζιέρας και γιοτ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η μαρίνα του Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του Jessica. Με τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων θα βελτιωθεί  το επίπεδο των υποδομών και θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, που έχουν μείνει άλυτα για πολλά χρόνια. Μετά το Ναύπλιο σειρά έχουν τα λιμάνια, του Άστρους, του Τυρού, της Κυπαρισσίας και του Γυθείου. Όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης «θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό δίκτυο για τον τουρισμό κρουαζιέρας και γιότ στο χώρο της Μεσογείου».  
Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση και χαρακτήρισε το μοντέλο υλοποίησης της μαρίνας του Ναυπλίου πιλότο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υλοποίηση της μαρίνας της Μονεμβασιάς, αλλά και των υπόλοιπων μαρίνων της χώρας.
Πέραν αυτού ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ήδη προετοιμάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ναυπλίου για τη δημιουργία υποδομών τεχνικής βάσης για γιότ.
«Με τις παρεμβάσεις μας αυτές, στις οποίες προστίθεται και η μελέτη αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από το Ναύπλιο μέχρι το Κιβέρι, το Ναύπλιο, που αποτελεί αναμφισβήτητα διεθνή προορισμό, τοποθετείται στο επίκεντρο του γιότ τουρισμού της Μεσογείου.

 arcadiaportal.gr

1 σχόλιο:

  1. Για το λιμάνι του Λεωνιδίου μας είπε τίποτα?
    Εκλογές έρχονται, κάποιο ψέμα θα πει και γ αυτό δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή