Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Λεωνίδιο!


Προβλήματα στο Λεωνίδιο και την ευρύτερη περιοχή προκάλεσε η ολονύκτια βροχόπτωση, καθώς τα ρέματα γέμισαν νερό και μαζί τους παρασύρθηκαν μπάζα και πέτρες από τα βουνά, φράζοντας τα φρεάτια στον οικισμό. Πάντως, λόγω της κλίσης του εδάφους και παρότι έφραξαν τα φρεάτια από πέτρες και μπάζα, μόνο τρία υπόγεια πλημμύρισαν στο Λεωνίδιο και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να προβεί σε άντληση υδάτων.
Πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν όμως στον κάμπο του Λεωνιδίου, όπου η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 40 εκατοστά και προκαλεί ζημιά σε καλλιέργειες σε όλο τον κάμπο.
Παράλληλα, με απόφαση του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, τα σχολεία στην κωμόπολη σήμερα έμειναν κλειστά.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας με επιστολή του στον Περιφερειάρχη ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή του Λεωνιδίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα  που πλήττουν από σήμερα το πρωί το Δήμο μας, ιδιαιτέρως τη Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου, έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος του Λεωνιδίου, να πάθει μεγάλη ζημιά το  δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, να πλημμυρίσουν πολλά καταστήματα και οικίες, να παρασυρθούν από τα ποτάμια και να εξαφανιστούν στη θάλασσα δεκάδες κάδων απορριμμάτων, να καταστραφεί μέρος του δημοτικού δικτύου ύδρευσης-άρδευσης και να καταστραφούν προστατευτικά αναχώματα.
 Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε κύριε Περιφερειάρχα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί η Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου του Δήμου μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

1 σχόλιο:

  1. Τεράστιες οι ζημιές στις καλλιέργειες!
    Ολική καταστροφή στα μαρούλια και ντομάτες, μεγάλες και στα θερμοκήπια που μπήκε νερό.
    Ένα μεγάλο μπράβο στο δήμο που αντέδρασε σε κάθε περιστατικό και στους εθελοντές που ήταν δίπλα σε κάθε πρόβλημα με το δυνατόν καλύτερο τρόπο.(Και αναφέρω τους εθελοντές γιατί οι υπάλληλοι θα πληρωθούν για την δουλειά τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή