ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

΄Όπως ενημερωθήκαμε από το Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο πριν τη ψήφιση του νόμου και προκύπτει από το νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α), που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 21-12-2013, με το νόμο αυτό ισχύουν και τα ακόλουθα:
   1). ΄Αρθρο 4 «Υπολογισμός του κύριου φόρου», κεφ. Α «Υπολογισμός του κύριου φόρου για τα κτίσματα, παρ. 2β «Συντελεστής Παλαιότητας Κτίσματος (Σ.Π.Κ):
   «Για τα κτίρια που ανεγέρθηκαν προ του 1930 εφαρμόζεται συντελεστής παλαιότητας 0,80, ενώ για τα κτίρια με παλαιότητα άνω των εκατό (100) ετών εφαρμόζεται συντελεστής παλαιότητας 0,60».
   2). ΄Αρθο 4 «Υπολογισμός του κύριου φόρου», κεφ. Β «Υπολογισμός κύριου φόρου για οικόπεδα και γήπεδα», παρ. 1ε:
   «Αν στο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα, η επιφάνεια του οικοπέδου για την οποία επιβάλλεται ο κύριος φόρος ισούται με το υπόλοιπο της συνολικής επιφάνειας αφού αφαιρεθεί η επιφάνεια του οικοπέδου, η οποία αναλογεί στο συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου, με βάση τη δόμηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί στο οικόπεδο, ως εξής: Επιφάνεια οικοπέδου για την οποία επιβάλλεται ΕΝ.Φ.Ι.Α όταν υπάρχει κτίσμα = συνολική επιφάνεια οικοπέδου – επιφάνεια οικοπέδου που αναλογεί στο Σ.Α.Ο με βάση τη δόμηση που έχει πραγματοποιηθεί. *Για το Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο) που εφαρμόζεται ισχύουν όσα ορίζονται στην περίπτωση γ΄(αα) της παραγράφου 1, με εξαίρεση την περίπτωση που το κτίσμα έχει ηλικία εκατό (100) ετών ή μεγαλύτερη, οπότε θεωρείται ότι ο Σ.Α.Ο έχει εξαντληθεί*».

Ιωάννης Η. Μαρνέρης 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

1 σχόλιο:

  1. Ψεκασμενος απο τα αεροπλανα27 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:18 μ.μ.

    ερε τσοντα που θα γυρισουμε σε βιντεο στην περιοχη απο το κυβερνητικο SEX

    ΑπάντησηΔιαγραφή