Παραμένουν στον ΟΓΑ οι αγρότες με βιβλία εσόδων - εξόδων

Με παρέμβαση του στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημείωσε ότι οι αγρότες που θα κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων παραμένουν στον ΟΓΑ. «Επειδή επιχειρείται κατατρομοκράτηση των αγροτών με τη διασπορά ψευδών φημών θέλω να ξεκαθαρίσω -μετά και από επικοινωνία μου με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση- ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο αποχώρησης των αγροτών που θα κρατάνε βιβλία από τον ΟΓΑ και υπαγωγής τους στον ΟΑΕΕ».
Παράλληλα τόνισε, ότι τα βιβλία εσόδων - εξόδων θα «κτυπήσουν» τις Ελληνοποιήσεις και τις υψηλές τιμές, αναφέροντας ότι : «Η καθιέρωση βιβλίων δεν στοχεύει μόνο στη δικαιότερη, με βάση το πραγματικό εισόδημα φορολόγηση των αγροτών, αλλά και στην αντιμετώπιση των Ελληνοποιήσεων και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές από το χωράφι στο ράφι. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη κατά το παρελθόν με τα εικονικά τιμολόγια με δέλεαρ τη μεγαλύτερη επιστροφή ΦΠΑ...
Το νομοσχέδιο στοχεύει, στο πρώτο του μέρος, στη θέσπιση ενός επικαιροποιημένου, αναλογικού και αποτρεπτικού κυρωτικού συστήματος στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και της προστασίας των ζώων, καθώς επίσης και της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και παραγώγων προϊόντων. Επιχειρείται μια απλούστευση των διαδικασιών διότι μέχρι σήμερα έχουμε πληθώρα νομικών βάσεων και νομοθετημάτων με αποτέλεσμα παρόμοιες περιπτώσεις να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης».
 apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου