Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ!



ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας γνωρίζουμε ότι η Δ.Ε.Η. παρέχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα μειωμένης τιμής ρεύματος, έως και 42%, σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.
Ειδικότερα, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργους, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και άτομα με αναπηρία. Τα κριτήρια ένταξης σε αυτό είναι τα παρακάτω:

  • Εάν έχετε χαμηλό εισόδημα: Οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 €. Το όριο των 12.000 € προσαυξάνεται κατά 3.000 € για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
Μέση 4μηνιαία κατανάλωση 200 kWh έως 1.500 kWh.

  • Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€.
Μέση 4μηνιαία κατανάλωση 200 kWh έως 1.700 kWh.

Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000€ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. (Δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας. Στην περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους). Μέση 4μηνιαία κατανάλωση 200 kWh έως 1.700 kWh.

  • Α.Μ.Ε.Α.: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν             προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€.
Μέση 4μηνιαία κατανάλωση 200 kWh έως 1.700 kWh.
   
  • Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης:  Άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με 4μηνιαία κατανάλωση από 200 kWh έως 2.000 KWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις,  πέραν των 2.000 kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στην συνολική κατανάλωση, όπως ισχύει κάθε φορά.
Για την υποβολή αίτησης απαιτούνται:
  • Λογαριασμός ρεύματος κύριας κατοικίας, στο όνομα του αιτούντα.  
  • Τα προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ και για έγγαμους ΑΦΜ συζύγου).
  • Για τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, απαιτούνται επιπλέον: ΑΜΚΑ και ο αριθμός πρωτοκόλλου της σχετικής βεβαίωσης κρατικού ασφαλιστικού φορέα ή –σε περίπτωση ανασφάλιστου– αντίστοιχη βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την υποβολή αιτήσεως ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-9298000 (καθημερινές 07:00 – 22:00, Σάββατο 07:00 – 15:00) ή στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Η., (www.dei.gr).

Λεωνίδιο, 22 Ιανουαρίου 2014 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
 ΙΩΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

3 σχόλια:

  1. Κύριε Μαρνέρη διαβάσατε το νόμο περί κοινωνικού τιμολογίου; Ρωτήσατε να μάθετε τις εκπτώσεις ποιος τις πληρώνει; Μην ανακοινώνετε κοινωνικά έργα τα οποία τα πληρώνουμε από την τσέπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε λετε παλι καλα που εχουμε το μαρνερη και μας ξεχρεωσε. θα ειχαμε μπει στο μνημονιο σα δημος και θα ειχαμε προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κατέβει για Πρωθυπουργός να σώσει τη χώρα. Φανταστείτε λίγο τί θα μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή