ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ – ΔΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (Λεωνίδιο 08-03-2014).



Με το σημερινό μνημόσυνο τιμούμε το έργο και την προσφορά των ευεργετών και των δωρητών του Δήμου μας. Τιμούμε και υποκλινόμαστε με ευλάβεια σε όλους εκείνους που με αγάπη και ανιδιοτέλεια προσέφεραν στον τόπο μας και στους πολίτες μας το βιός τους.
Οι ευεργέτες και οι δωρητές μας σε δύσκολες εποχές, σε εποχές πραγματικά μεγάλων στερήσεων, δώρισαν σημαντικό μέρος  ή και ολόκληρη  την περιουσία τους για να συμβάλουν στην προσπάθεια της ιδιαίτερης πατρίδας τους να ορθοποδήσει. Η παραχώρηση κινητής και ακίνητης περιουσίας τους στο Δήμο μας και στους πολίτες του σηματοδοτεί πράξη αγάπης, αλληλεγγύης, πατριωτικής και κοινωνικής προσφοράς. Ο τόπος μας, θα είχε καταφέρει λιγότερα χωρίς την προσφορά τους. 
Λόγω των ευεργετών  και των δωρητών του, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, έχει μια μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία πορεύεται προς την αξιοποίησή της.
Τα ονόματα των ευεργετών και των δωρητών μας, που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για την παρούσα και τις μέλλουσες γενιές,  στιγμάτισαν, με την πορεία της ζωής τους αλλά και με τις πράξεις τους, την ιστορία μας.
΄Εδωσαν νόημα στον όρο πατριωτισμός, δίνοντας τα πάντα στις μικρές πατρίδες τους και δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής που διέθεταν. 
Σήμερα, που η ύπαρξη βασικών υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών θεωρείται αυτονόητη, πολλές φορές ξεχνούμε τη μεγάλη προσφορά των ανθρώπων αυτών. Όμως, ο τόπος μας θα είχε καταφέρει πολύ λιγότερα χωρίς αυτήν. Και σίγουρα μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από ότι προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να πιστέψουμε. 
Στις μέρες μας, που η Χώρα μας βρίσκεται σε δεινή θέση, ειλικρινά αναρωτιόμαστε: Αν ζούσαν αυτοί οι πατριώτες (άνδρες και γυναίκες) θα έμεναν οχυρωμένοι πίσω από τις προσωπικές τους περιουσίες ή θα έβγαιναν μπροστά για την ανάκαμψη της Πατρίδας μας; 
Για μάς, ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι η σωστή χρήση και αξιοποίηση της περιουσίας που μας άφησαν. 
Κλείνοντας,  οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο τόπος που γέννησε τόσους ευεργέτες και δωρητές, αξίζει και μπορεί να γεννήσει άξιους μιμητές στο πολυσήμαντο έργο όλων εκείνων που με σεβασμό τιμούμε σήμερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ  
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου