25η Μαρτίου.



   Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και ο εορτασμός του Eυαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκουν την Ελλάδα μας σε μια από τις δεινότερες θέσεις της νεότερης ιστορίας της και σύσσωμο τον Ελληνισμό να δίνει έναν ακόμη Εθνικό Αγώνα.
   Ο σύγχρονος Εθνικός Αγώνας του Ελληνισμού, έχει ως στόχο ν’ απαλλαγούμε από το ζυγό των μνημονίων και των επιτηρήσεων, μένοντας ενωμένοι ως ΄Εθνος, να διατηρήσουμε άρρηκτες τις κοινωνικές δομές για το Λαό μας και να επεκτείνουμε τις συνθήκες της συνοχικής αλληλεγγύης - της ανάπτυξης και της προοπτικής μας.
   Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι θα κερδίσουμε και αυτή την Εθνική Μάχη. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να συγκεράσουμε τις αντίρροπες δυνάμεις και τις διαφορές μας, να δουλέψουμε σκληρά και να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας.
   Η επανάσταση του 1821, το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, δεν στηρίχτηκε σε ευνοϊκές συμπτώσεις, ούτε στόχευε στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Οι Έλληνες μπήκαν μπροστά σε έναν αγώνα οικουμενικό, σε έναν αγώνα πέρα από τα δικά τους σύνορα και πολύ ανώτερο από τις δυνάμεις τους.
   Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια Ελληνική Ιστορία, μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που κράτησε ζωντανό τον Ελληνισμό ανά τους αιώνες δεν είναι ουτοπία - δεν είναι αφηρημένη έννοια. Είναι διαχρονική πραγματικότητα. Είναι η Νέα Απαράμιλλη Αντίληψη του ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Ιωάννης Η. Μαρνέρης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου