Για τα έργα που εξελίσσονται στη Νότια Κυνουρία μίλησε ο Γιάννης Μαρνέρης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης



Για τα έργα τα οποία εξελίσσονται στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Μαρνέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης.
Απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων Δημήτρη Μανιατάκου και Μηνά Αρτόπουλου είπε ότι προχωρούν πολλά έργα όπως το αρδευτικό Λεωνιδίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του παιδικού σταθμού (έχει δημοπρατηθεί), η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον Τυρό (θα εκδοθεί οικοδομική άδεια), ενώ θα προχωρήσουν οι δημοπρασίες για τους βιολογικούς καθαρισμούς σε Λεωνίδιο και Τυρό.
Στη συνέχεια, είπε ότι κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Αλιεία» ο φάκελος για τη δεύτερη φάση του λιμανιού στον Τυρό, ένα έργα 2.500.000 ευρώ όπου αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο λιμάνι του Τυρού το οποίο θα μπορεί να δεχθεί όχι μόνο όλα λα τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής αλλά θα προβλέπονται και 80 θέσεις των τουριστικών σκαφών.
Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι δόθηκε η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να εκτελεστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος το έργο αποκατάστασης ζημιών στο λιμάνι Πλάκας Λεωνιδίου.
Παράλληλα, ο Δήμος προχωρά η μελέτη για ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο στο Φωκιανό ενώ θα ξεκινήσει η μελέτη λιμανιού στα Πούλιθρα.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος για τις εξελίξεις που θα σημειωθούν σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κυνουρίας με το Ναύπλιο, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τη Μονεμβάσια.
Για το πρόβλημα που υπάρχει με τις σφίγγες στην παραλία του Φωκιανού ο Δήμαρχος είπε ότι είναι σε συνεννόηση με ιδιωτική εταιρεία απεντόμωσης από την Αθήνα προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σχετικά με το ζήτημα που υπάρχει με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες, η προσφυγή του Δήμου συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και υπάρχει αισιοδοξία ότι  η απόφαση θα είναι θετική.
http://www.drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου