Αλιευτικός Σύλλογος Λεωνιδίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι οι παράκτιοι αλιείς έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Αλιευτικός Σύλλογος Λεωνιδίου και τα μέλη του βρέθηκαν εκεί με βασικά αιτήματα
Την κατάργηση της νομοθεσίας που προωθεί το υπουργείο και
1. Επιβάλει την υποχρεωτική χρίση μηχανισμού gps για online δήλωση αλιευμάτων Κόστους 5.100 ευρώ. Μηνιαία συνδρομή στον ΟΤΕ 60 ευρώ.
2. Επιβάλει την απαγόρευση του Μπαρμπουνιού και της Κουτσονούρας την στιγμή που τα Τουρκικά αλιευτικά αλωνίζουν το Αιγαίο και σαρώνουν τα πάντα!
3. Επιβάλει την υποχρεωτική ασφάλιση των σκαφών με σκοπό όχι την κάλυψη ζημιών αλλά την είσπραξη!
4. Επιβάλει τον υποχρεωτικό έλεγχο των μηχανών από επιτροπές άσχετες!
5. Απαγορεύει την είσοδο των μελών της οικογένειας στα σκάφη καταστρέφοντας την οικογενειακή παράδοση των Ελλήνων ναυτικών που γεννήθηκαν, έζησαν και ζουν στα Πέλαγα της πατρίδας μας!
Με μοναδικό σκοπό να συρρικνώσει την αλιεία μας!

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Στο υπουργείο τους περίμεναν τα ΜΑΤ και με τα γκλοπ και τα δηλητήρια υποδέχτηκαν τους ψαράδες!
Μετά από συμπλοκή μαζί τους, ξυλοδαρμό και ψεκασμό των συγκεντρωμένων, οι εκπρόσωποι των αλιέων συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, εκπρόσωπος των αλιέων ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως ο κ. Κορασίδης τους διαβεβαίωσε πως θα εκθέσει στον υπουργό τα αιτήματά τους.

Ο Αλιευτικός σύλλογος Λεωνιδίου ευχαριστεί τον κ Υπουργό για την υποδοχή, την κ Δαμανάκη (επίτροπος αλιείας ΕΕ) για την προσπάθεια που καταβάλει να καταστρέψει και την παράκτια αλιεία!

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι τα Ελληνικά καΐκια θα κρατήσουν την Ελληνική σημαία ψηλά, την οικογενειακή παράδοση των αλιέων σε όλες τις θάλασσες της πατρίδας μας! 



Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο: