Ξεκίνησαν τα έργα για το δρόμο που θα ενώσει την Κυνουρία με τη Λακωνία


Εγκαταστάθηκε χθες η ανάδοχος εταιρεία και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του οδικού άξονα Φωκιανός - Κυπαρίσσι, που είναι η απαρχή κατασκευής του νοτιοανατολικού άξονα της Πελοποννήσου, που θα ενώσει με την ολοκλήρωσή του την Κυνουρία με την ανατολική Λακωνία, δίνοντας πρόσβαση στο Λεωνίδιο και τα χωριά της Τσακωνιάς προς νότο.
Ευθύνη μας είναι να ενώσουμε το σύνολο της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος.
Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, που αποτελούσε για 20ετίες προσδοκία και μόνο, ενώ πρόσθεσε ότι το σχέδιο της Περιφέρειας για ολοκλήρωση του παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, ως το Γύθειο, την Αρεόπολη και την Καλαμάτα θα ολοκληρωθεί, αφού έχει προκηρυχθεί το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του νοτιοανατολικού άξονα, ώστε βήμα - βήμα να υλοποιείται αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο.
Από πλευράς Δήμου Μονεβασιάς η αντιδήμαρχος Ζάρακα Παναγιώτα Πριφτάκη, δήλωσε ότι πολλές φορές άκουσε ο τόπος για αυτό το έργο, τώρα όμως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, η οποία έχει αποδώσει πολλά έργα για το Δήμο.
Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Ιωάννης Μαρνέρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι άρχισε η υλοποίηση ενός ονείρου και χαρακτήρισε κεφάλαιο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής το δρόμο αυτό.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιθεώρησε στο Κυπαρίσσι το έργο του παραλιακού δρόμου, που υλοποίησε η Περιφέρεια και κατασκευάστηκαν τοίχοι αντιστήριξης με φρεατοπασσάλους και ασφαλοστρώθηκε οδόστρωμα σε μήκος περίπου 600 μέτρων, για την προστασία από την διάβρωση της θάλασσας.
 inewsgr.com

2 σχόλια:

  1. μαγκας ο τατουλης.μπραβο του, και κολαφος για τους απανταχου μπαλκονατους απο την αρκαδια που 20 χρονια τωρα το εξαγκελανε και στη συνεχεια το ξεχναγανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου, την οικονομία του,την ευημερία του, τα έργα του, τον πολιτισμό και τουρισμό της περιοχής ψηφίζουν Μαρνέρη, μόνο αυτός έχει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται η διοίκηση του Δήμου.

    Τώρα, αυτοί που θέλουν τη βολή τους, αυτοί που τους έχουν τάξει θέσεις σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, αντιδημαρχιλίκι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αυτοί που πιστεύουν ακόμα πως στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν θέση τα κόμματα, αυτοί που πείθονται πως θα τους βγάλουν συντάξεις συγκεκριμένοι άνθρωποι (αν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες που στις μέρες μας πιστεύουν τέτοια πράγματα), αυτοί που πιστεύουν πως θα δούμε κάτι διαφορετικό από υποψήφιους που θα εκλεγούν, όπως κ.Μάνο, κ.Πήλιουρα,κ.Σοφία, αυτοί που τόσα χρόνια άφησαν το Δήμο με τόσες ελλείψεις, αυτοί στηρίζουν τον κ.Λυσίκατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή