Τα αδέρφια Γιαννούση αποκαλύπτονται!

Τα δυο παιδιά απο το Λεωνίδιο που διαπρέπουν στα γήπεδα της Ηπείρου σε μια συνέντευξη στο
 sportsioannina.gr
Μια από τις σπάνιες συνέντευξης στα τοπικά και όχι μόνο Μ.Μ.Ε. έδωσαν αδέρφια ποδοσφαιριστές. Καλεσμένοι αυτή την φορά της εφημερίδας «ΣΟΥΤ» και του Μιχάλη Τσάγκα ήταν ο Κώστας και ο Σοφοκλής Γιαννούσης, ο πρώτος τερματοφύλακας της Ανατολής και ο δεύτερος δεξί μπακ της Δόξας Κρανούλας. Δύο αδέρφια, ξεχωριστές προσωπικότητες, διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο αλλά αδαμάντινοι χαρακτήρες και χαμηλών τόνων.
Δύο παιδιά που ήρθαν στην πόλη μας για να σπουδάσουν αλλά το ταλέντο τους για το ποδόσφαιρο και γενικότερα για τον αθλητισμό ρέει άφθονο μιας και η υπόλοιπη οικογένεια είναι αθλητική.
- Από πού είστε και ποιες οι ηλικίες σας, αλλά και οι θέσεις μέσα στο γήπεδο;
- (Κώστας) Είμαι τερματοφύλακας και είμαι 23 ετών, (Σοφοκλής) είμαι δεξί μπακ και είμαι 21 ετών. Καταγώμαστε από το Λεωνίδιο.
-Πώς ήρθατε στα Γιάννενα;
-(Κώστας) Πέρασα στο Μαθηματικό Ιωαννίνων το 2008 (Σοφοκλής) πέρασα το 2010 στα Ιωαννινα και το Φ.Π.Ψ. για μια πιο οικονομική φοιτητική ζωή.
-Από πού ξεκινήσατε ποδοσφαιρικά;
-(Κώστας) Από τις ακαδημίες του Α.Σ. Λεωνιδίου πήγα στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου (Α΄ κατηγορία) και μετά στον Ατρόμητο Κουκλεσιου στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ.ΗΠ. Στη συνέχεια αγωνιστικά στην Ανατολή μια χρονιά στη Δ΄ Εθνική και μετά στην Α΄ ερασιτεχνική.
(Σοφοκλής) Ξεκίνησα και εγώ από τις ακαδημίες του Λεωνιδίου έπαιξα δύο χρόνια μετά στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου στην Δ΄ Εθνική και την Α΄ ερασιτεχνική μετά στο Λεωνίδο στη Δ΄ Εθνική το οποίο έπεσε και αγωνιστικά και στην Α΄ ερασιτεχνική, στη συνέχεια ένα χρόνο στην Ανατολή στην Α΄ ερασιτεχνική στο 1ο έτος λόγω γνωριμιών του αδερφού μου του Κώστα, μετά διάβασα ότι έπαιρνα παίκτες στην Κ-20 του Π.Α.Σ. Γιάννινα έπαιξα ένα χρόνο εκεί και μετά από δοκιμές στην Κρανούλα αγωνίζομαι δύο χρόνια εκεί στην Γ΄ Εθνική που με επέλεξε ο κ. Ανέστης Ζώης.

-Πως κρίνεται το ποδόσφαιρο στα Γιάννενα;
- (Κώστας) Είναι πιο ανταγωνιστικό αλλά στερείται από υποδομές και οργάνωση. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιωθεί από όλους τους φορείς των Ιωαννίνων γιατί αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο τις ομάδες αλλά και τις ακαδημίες
(Σοφοκλής): Θα συμφωνήσω για την ύπαρξη ταλέντων στα Γιάννενα όσο και για την ύπαρξη πολύ καλών χαρακτήρων όλα αυτά τα χρόνια μόνο καλά παιδιά έχω γνωρίσει και πιστεύω ότι φεύγοντας από εδώ θα κρατήσω επαφές με πολλούς από αυτούς. Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό κατά τη γνώμη μου και αυτό οφείλεται από τις παραστάσεις που υπάρχουν από μια επαγγελματική ομάδα όπως είναι ο Π.Α.Σ. Γιάννινα και επίσης είναι πολύ θετικό τα πολλά παιδιά των ακαδημιών.

- Από την οικογένεια σας έχετε αθλητικές καταβολές;
- (Κώστας): Ο πατέρας μας είναι παλιός ποδοσφαιριστής και πλέον ασχολείται με την προπονητική. Είναι ένας άνθρωπός που μας έχει στηρίξει σε όλες μας τις επιλογές και οικονομικά αλλά και ηθικά αλλά όπως ξέρουμε σε όλες τις οικογένειες η μητέρα είναι αυτή που κρατάει τα ηνία και αποτελεί το ρυθμιστή όλων. Πίσω από εμάς υπάρχει μια αδερφή που ασχολείται με τον αθλητισμό φανατικά όπως εμείς αλλά είναι περισσότερο των γραμμάτων και των τεχνών
(Σοφοκλής): Έχουμε την τύχη να έχουμε δύο «προπονητές» στην οικογένεια μας, την μητέρα στον ηθικό τομέα διότι ο άνθρωπός χωρίς ήθος δεν υφίσταται και τον πατέρα στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι που για εμάς πάντα θα είναι ο δίκαιος και αυστηρός κριτής. Όσον αφορά το «τσικό» της οικογένειας είναι ευτυχία να την βλέπεις να καταπιάνεται με τον αθλητισμό και τα γράμματα και να τα καταφέρνει καλύτερα και από τους δύο μας!
-Πως βλέπετε το ποδοσφαιρικό σας μέλλον;
-(Κώστας): Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο οι φιλοδοξίες μας δεν σταματούσαν στο απλά να παίζουμε ποδόσφαιρο. Μετά από κάθε αγώνα-προπόνηση να πιστεύουμε ότι έχουμε βελτιωθεί και αυτή την αντίληψη την έχουμε και τώρα. Πιστεύω για μένα δεν έχω αγγίξει ακόμα το ποδοσφαιρικό μου ταβάνι και προσπαθώ μέσα από την καθημερινή δουλειά να παρουσιαστώ έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσω κάτι καλύτερο.
(Σοφοκλής): Δυστυχώς στις μέρες μας η φιλοδοξία και η επιβίωση πρέπει να συμβαδίζει γι΄ αυτό στόχος μου είναι να μαθαίνω πιο σωστά το ποδόσφαιρο και να το παράγω. Αναζητώ και εγώ το ποδοσφαιρικό μου ταβάνι γιατί μέσα από την σκληρή δουλειά την οποία πιστεύω και οι δύο κάνουμε έρχονται τα καλύτερα πάντα, Όμως με γνώμονα την προσωπική μας αυτάρκεια, γιατί εκτός από καλό άνθρωπός πρέπει να είσαι και χρήσιμος όπως τονίζει και η γιαγιά μου!

-Φέτος τελειώνετε το Πανεπιστήμιο τι θα κάνετε;
-(Κώστας): Έφτασε ο καιρός ν πάρουμε το πτυχίο και να καλεστούμε να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Είναι αλήθεια ότι έχω προσαρμοστεί στην πόλη και θα ήθελα να παραμείνω εδώ αλλά δεν εξαρτάται από εμένα γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και κινούμαστε πάντα για την επιβίωση μας.
(Σοφοκλής): Όταν ένα κεφάλαιο τελειώνει ξεκινάει ένα καινούριο. Σίγουρα έχουμε δεθεί με αυτή την πόλη και έχουμε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οπότε όπως είπε και ο μεγάλος αδερφός αν καταφέρω να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις (οικονομικά) τότε θα ήταν ιδανική περίπτωση να παραμείνω στα Γιάννενα αν και μου λείπει το σπίτι μου!

-Κώστα, Πως νιώθεις που κατάκτησε η ομάδα σου τους δύο από τους τρεις τίτλους;
-Σίγουρα όταν είσαι μέλος μιας ομάδας που εκπληρώνει τους στόχους της νιώθεις μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Να συγχαρώ όλους τους συμπαίκτες μας και τα μέλη της διοίκησης που για άλλη μια χρονιά στάθηκαν δίπλα μας και αγωνίστηκαν σε κάθε 90λεπτο μαζί μας
-Τι περιμένεις από τα μπαράζ;
-Έχει απομείνει ένας στόχος ακόμη και θα τον κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ευκαιρία για όλους εμάς να δοκιμαστούμε με αντιπάλους από άλλους νομούς και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και να τους νικήσουμε.
-Πως κρίνεις που βγήκατε πρώτοι την τελευταία αγωνιστική;
-Σίγουρα πριν την τελευταία αγωνιστική βρισκόμασταν σε δυσχερέστερη θέση από εμάς. Με την πορεία μας στο 2ο γύρο αποδείξαμε πως αξίζαμε τον τίτλο του πρωταθλητή και θα μας απογοήτευε μια διαφορετική εξέλιξη.
-Σοφοκλή, μίλησε μας για την εμπειρία της Γ΄ Εθνικής;
-Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Δύο διαφορετικές χρονιές. Η περσινή χρονιά ήταν σαφώς πιο επαγγελματική, γνώρισα μεγάλους ποδοσφαιριστές και κατάφερα και αγωνίστηκα. Όσο πιο πολύ προπονείσαι αυξάνονται και οι ευθύνες και φτάσαμε σε μια χρονιά που αγωνίζομαι συνεχώς και πρέπει να παρουσιάζομαι καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι. Ζηλεύω τους τίτλους του αδερφού μου στην ομάδα της Ανατολής, ωστόσο με γεμίζει και ευχαριστιέμαι να αγωνίζομαι στην Γ΄ Εθνική. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.
-Τι έφταιξε που κάνατε έναν κακό πρώτο γύρο;
-Σίγουρα η ομάδα άργησε να συγκροτηθεί και ήταν αβέβαιη η συμμετοχή της τέλος Ιουλίου οπότε ο λιγοστός χρόνος προετοιμασίας και οι λίγες μεταγραφές λόγω χρόνου λειτούργησε αρνητικά για να δεθεί.
-Η διαφορά επαγγελματικής και ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής;
-Αρχικά διέκρινα μια μεγάλη ομοιότητα. Και στις δυο χρονιές είμαστε «ερασιτέχνες» με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Δεν είναι μόνο το θέμα των απολαβών που δεν υπάρχουν αλλά και οι δυσκολίες που βιώνει η κοινωνία επηρεάζουν άμεσα τόσο το επίπεδο όσο και την ποιότητα.
-Θα θέλατε να παίξετε ξανά μαζί;
-(Κώστας): Η επιθυμία αυτή υπάρχει καθώς και οι δύο γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
(Σοφοκλής) Καλύτερος συμπαίκτης από τον αδερφό δεν υπάρχει και περιμένω πως και πως την επόμενη συνεργασία μας.

-Τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-(Κώστας) Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ακούραστο εργάτη της ομάδας τον Ανδρέα Ευαγγέλου ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει προσφέρει και την ψυχή του για να είναι τα πάντα άψογα σε προπόνηση και αγώνες. Μέσα από αυτή την ευκαιρία θέλω να δηλώσω την απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό σε τρια παιδιά τερματοφύλακες, τον Νίκο Ζώτο, τον Γιώργο Γάτσιο και τον Θανάση Τασιούλα, το μέλλον αυτής της ομάδας που πραγματικά χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να δουλέψω και τους εύχομαι τα καλύτερα και το ότι θα είμαι δίπλα του ότι χρειαστούν.
(Σοφοκλής): Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια που στηρίζει αυτή τη φιλοδοξία μας και τους προπονητές Νίκο Γκούρα, Ανδρέα Λαυδαριά και Ανέστη Ζώη για όλα όσα προσφέρουν.

 sportsioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου