ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ Ο ΓΥΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜ. 
Λεωνιδιο16-11-2016

Σε σχέση με την πρόσφατη ανάρτηση του Χρήστου Ξερακιά, έχω να δηλώσω τα εξής:
Κατ αρχήν αγαπητέ Χρήστο έχω να σου πω, πως στην περίπτωσή σου κολλάει το ανέκδοτο με τον πατροκτόνο, που ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου, γιατί είναι ορφανός!!!!!!
Διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτά που γραφείς στο άρθρο σου και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Πράγματι, παραμονές της κατάθεσης πρότασης από το Τοπικό Συμβούλιο των Πούλιθρων για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2017, είμαστε παρόντες κατά την συνεδρίαση του.
Η απόφαση όπως γνωρίζεις για το τι θα προταθεί ή όχι, ανήκει σαυτό. Βέβαια, κατά την συζήτηση ανταλλάξαμε απόψεις όλοι οι παριστάμενοι και καταλήξαμε, ότι είναι αστείο να ζητά ο Δήμος, (αν και τυπικά καλά κάνει) πρόταση γι αυτό το μικρό ποσό που δίνει για εκτέλεση Τεχνικού Προγράμματος στα Πούλιθρα. «Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του».
Όμως για αυτή μας τη διαπίστωση, δεν ζητήσαμε και ούτε θα έπρεπε, να καταγραφεί σαν θέση μας, στην απόφαση του Τοπικού συμβουλίου.
Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω, πως συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που γράφονται στο άρθρο. Και να προσθέσω ότι έχουν γίνει κατά καιρούς και από πολλούς σοβαρές προτάσεις για τα Πούλιθρα. Επίσης ο πρόεδρος με το Τοπικό Συμβούλιο και οι Πουλιθριώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας, συμβάλλουν αποτελεσματικά στο να πάει το χωριό μπροστά .
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να λέει στην εκτελεστική επιτροπή φράσεις όπως: «Μετά την άρνησή τους προχωράμε χωρίς αυτούς.» «Η βοήθεια από τους κατήγορούς μας? Τίποτα! Μηδέν πρόταση, μηδέν ιδέες, μηδέν όραμα.» και πολλά άλλα απαξιωτικά σχόλια.
Η κριτική σου θα προτιμούσα να επικεντρωνόταν περισσότερο στις αιτιάσεις του Δημάρχου και ιδιαίτερα στην απαράδεκτη συμπεριφορά του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συζητήσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, από την συνεδρίαση.
Η αλαζονική και εριστική συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με την τέχνη που έχει αναγάγει σε επιστήμη, να διαστρεβλώνει τα πράγματα και « να πετά την μπάλα έξω από το γήπεδο», μας εξόργισε και μας οδήγησε, για πρώτη φορά, σε αποχώρηση από την συνεδρίαση.
Τον καταγγέλλω στον λαό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για έλλειψη σεβασμού προς το σώμα και για έλλειψη πολιτικής αγωγής.
Να κάνω μια ερώτηση θέλω στο Δήμαρχο: «Δήμαρχε τις κορδέλες που κόβεις και τα εγκαίνια που κάνεις σε έργα στην μέχρι τώρα θητεία σου, ποίος τα ετοίμασε, ποιός εξασφάλισε την χρηματοδότηση τους;» «Είναι κάποιο έργο από αυτά, που έγινε από σένα;»
Είσαι τόσο μικρόψυχος, που στα εγκαίνια τους, δεν έκανες την παραμικρή αναφορά στους συντελεστές οι οποίοι ετοίμασαν και ξεκίνησαν τα έργα αυτά και για τα οποία εσύ κόβεις μόνο τις κορδέλες.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απαντήσω στον κουκουλοφόρο του σχολίου 3, (πες μας όμως ποιός είσαι) και να του πω, πως αυτά που λέμε ότι δεν έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος ακόμη και αφορούν τα Πουλιθρα, είναι έργα ώριμα , για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από αυτούς που λες ότι δεν έκαναν τίποτα.
 Εκτός αν τα δυόμισι χρόνια που ο Δήμαρχος έχει το τιμόνι του Δήμου, δεν του έφταναν για να τα προωθήσει. Ούτε νομιμοποιείται να λέει ότι δεν έχει βοήθεια από τους τοπικούς. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο άλλοθι, γιατί αυτός σε τελική ανάλυση έχει την ευθύνη.
Η πραγματικότητα είναι ότι και βοήθεια και προτάσεις υπάρχουν από τα Πούλιθρα.
Γενικά σε επίπεδο Δήμου, έχω να σου πω το εξής:
Τα έργα τα οποία έγιναν, ή ωρίμασαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην οποία είχα την τιμή να έχω σημαντικό ρόλο, δεν έγιναν ολόκληρη την τελευταία τριακονταετία. Γενικά θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ότι δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να λέμε ότι κάτι κάνουμε . Κάνουμε αντιπολίτευση εποικοδομητική και καλοπροαίρετη.
Ο Δήμαρχος στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε κάνει λάβαρο την κατηγορία, ότι ο Μαρνέρης κάνει απευθείας αναθέσεις. Ο Μαρνέρης όμως δεν έβλεπε μόνο με το ένα μάτι, αλλά και με τα δύο. Εσύ όμως Δήμαρχε και απευθείας αναθέσεις κάνεις και βλέπεις μόνο με το δεξί.
Σε καλώ, σαν νεοφώτιστος που είσαι στα αυτοδιοικητικά, καθώς και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες σου, να φροντίσετε να συνεργάζεστε εποικοδομητικά με όλους, για το καλό του Δήμου.
Και να έχεις πάντα κατά νου ότι :
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι:
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει.
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. (Αγάθων,450-400 π.Χ.)
Και σε ελεύθερη μετάφραση:
Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα:
πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα),
δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν θα είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.
Κλείνοντας Δήμαρχε θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι δίπλα του σε ότι έχει να κάνει με το καλό του Δήμου και θα ασκώ σκληρή αντιπολίτευση σε περιπτώσεις που θα διαλέγεις σκοτεινά μονοπάτια.

ΥΓ . Δεν δέχομαι ανώνυμα σχόλια οποιος θελει να γράψει κατι να το γράψει χωρίς κουκούλα

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
Δημήτρης Αθανασόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

4 σχόλια:

 1. Γεωργιος Κυριος20 Νοεμβρίου 2016 - 1:23 μ.μ.

  Άρα υπάρχει αντιπολίτευση στο Δήμο Νοτιας Κυνουρίας? 2,5 χρόνια είχα να σας ακούσω!
  Το 50% που σας ψήφισε δεν εκφράζεται πουθενά, ούτε από εδώ μέσα!
  Λυπάμαι που σας πίστεψα.
  Είστε χαμένοι στο πουθενά! Καλά κάνει ο Δημαρχος και σας παίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημητρης Αθανασόπουλος22 Νοεμβρίου 2016 - 10:25 μ.μ.

  Δημήτρης Αθανασόπουλος 22-11-2016
  Αγαπητέ Γιώργο ευχαριστώ για το σχόλιο σου, το οποίο αισθάνομαι ότι αδικεί τόσο την παράταξη που λες ότι στήριξες, όσο και εμένα προσωπικά. Θέλω να πιστεύω ότι τα κίνητρα σου είναι καλοπροαίρετα και το σχόλιο σου, το έγραψες κάτω από τον θυμό σου, για την απραξία που υπάρχει στον Δήμο. Το 50% που μας ψήφισε, πράγματι δεν εκφράζεται μέσα από το διαδίκτυο, γιατί δεν είναι αυτός ο χώρος έκφρασης του. Αυτός ο χώρος είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα μου επιτρέψεις όμως να εκφράσω και εγώ την πικρία μου και να πω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στήριξαν την παράταξη μας, όλο αυτό τον καιρό, τηρούν σιγή ασύρματου. Περιορίζονται, θέλω να πιστεύω σε καλοπροαίρετη κριτική, από το καφενείο, ενώ θα μπορούσαν να έλθουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να δουν ζωντανά, αν ακούγεται η φωνή τους ή όχι. Όμως ας μην μεμψιμοιρούμε και ας φροντίσουμε όλοι μαζί, ο καθένας από οποία θέση και αν βρίσκεται, για να πάει ο Δήμος μπροστά. Πάντως θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε και να μιλήσουμε από κοντά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεωργιος Κυριος23 Νοεμβρίου 2016 - 11:45 μ.μ.

  κ Αθανασοπουλε, να ρωτήσω? Είστε στην παράταξη του Δημάρχου?
  (Να βοηθήσουμε όλοι να πάει ο Δήμος μπροστά?? )
  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - ΚΡΙΤΙΚΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ
  Σας λέει κάτι αυτό? Ποιος είναι ο ρόλος σας τέλος πάντων?
  Καλά κανε ο Δημαρχος και σας παίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ26 Νοεμβρίου 2016 - 11:43 π.μ.

  Κύριε που γράφεις το σχόλιο 3 . Λεωνίδιο 26-11-2016
  Διαπιστώνω ότι ,παρά το γεγονός ότι σου απάντησα καλόπιστα, στο προκλητικό σου σχόλιο, εσύ συνεχίζεις να είσαι κακόπιστος . Από την στιγμή που σε κάλεσα σε συνάντηση και δεν ανταποκρίθηκες, αλλά συνεχίζεις να πετάς πέτρες και να με ρωτάς αν είμαι με την παράταξη του Δημάρχου, καταλαβένω ότι εσύ μάλλον είσαι με την πλευρά του Δημάρχου και κρύβεσαι πίσω από ψεύτικο όνομα. Έψαξα τα ονόματα « Κυρίος Γεώργιος», αυτά τουλάχιστον που γνώριζα, και μου αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με τα σχόλια. Δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίζω εγώ να παίζω με ανοιχτά χαρτιά και εσύ να κρύβεσαι. Ισχύει η πρόσκληση μου σε συνάντηση μαζί σου, αν είσαι αυτός που γραφείς ότι είσαι, σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσω δεδομένη την υποψία μου, ότι είσαι κουκουλοφόρος.
  Αθανασόπουλος Δημήτρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή