Το τοπικό πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης στη Νότια Κυνουρία

Η Υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Τρίπολη, στις 18.3.2011, προκειμένου να ανακοινώσει κάθε λεπτομέρεια για το Τοπικό Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης το οποίο θα εφαρμοστεί στην Αρκαδία και όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο, είναι μία παρέμβαση  με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς εργασίας.
Οι δράσεις που θα προχωρήσουν είναι αυτές που ουσιαστικά χρηματοδοτούνται από το Κοινωνικό Ταμείο, δηλαδή δράσεις κατάρτισης, επιμόρφωσης και συμβουλευτικής, μαζί πάντα με πρακτική άσκηση και εργασιακή και επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε άλλους φορείς, σε τοπικό επίπεδο.
Θα συνδυαστεί η συμβουλευτική και η κατάρτιση με την πρακτική άσκηση, με την εξειδίκευση, με την εργασία. Η χρηματοδότηση θα γίνει βάσει αποτελέσματος, δηλαδή θα γίνει ανάλογα με τις θέσεις εργασίας και τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα εξασφαλιστούν για τους άνεργους και τους ωφελούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό, χρηματοδοτούνται επίσης δράσεις για την προετοιμασία και τη στήριξη των δομών της κοινωνικής οικονομίας, για την κατάρτιση αναπτυξιακών στελεχών της περιφέρειας, για τη στήριξη ιδιωτικών φορέων, οι οποίες θέλουν συγκεκριμένες δεξιότητες από το ανθρώπινο δυναμικό.
Το πρόγραμμα της στήριξης της τοπικής αγοράς εργασίας, γίνεται και καταστρώνεται σε στενή συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Είναι μια αναπτυξιακή σύμπραξη, την οποία θεσμοθετεί το Υπουργείο Απασχόλησης με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται σε ένα από τα προσεχή νομοθετήματα του Υπουργείου. Συστήνεται μια αναπτυξιακή σύμπραξη με όλους τους φορείς της περιοχής, οι οποίοι υποβάλλουν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.
Οι περιοχές παρέμβασης είναι το σύνολο του Νομού ή ένα υποσύνολο αυτού, κάτι που θα διευκρινιστεί όταν έρθει στην Τρίπολη η κ. Λούκα Κατσέλη.
Στη διαδικασία θα παραστεί ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και ο υπεύθυνος υπάλληλος για την απασχόληση στον Δήμο κ. Κωνσταντίνος Τροχάνης – ΠΕ (Διοικητικών), προκειμένου να ενημερωθούν και να προωθήσουν στην περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σχετικό πρόγραμμα για την στήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας και τοπικής κοινωνικής οικονομίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου