ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ

[Νέα Κίος Αργολίδας (Πνευματικό Κέντρο) / 20-03-2011].
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ δια του Δημάρχου του Χαιρετίζει την Σύναξη των Επαγγελματιών Ψαράδων, που γίνεται σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, με διοργανωτές την Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «Ο Φάρος» - τον Σύλλογο Οικολόγων Ύδρας «Η Υδραίισσα Φώκια» - τα Σωματεία Ψαράδων Σαρωνικού / Αργολικού και Μυρτώου Πελάγους καθώς και το μήνυμα της Σύναξης αυτής «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ».
- Ενστερνίζεται το σχετικό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.
- Εξάρει την συνεχή στήριξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και την διαχρονική προσφορά του ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ στους Ψαράδες μας.
- Καλωσορίζει:
1). Την Ελληνίδα Επίτροπο της Ε.Ε για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία κ. ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ και την ευαισθησία της για τα προβλήματα των αλιέων μας.
2). Την δημοσιογράφο και βουλευτή κ. ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ, που τόσα έχει προσφέρει στον υγιή Τουρισμό.
Δηλώνει έτοιμος, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων του
α) να στηρίξει του επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής του και να συνεργαστεί μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων τους,
β)  να βοηθήσει στην καταπολεμήσει της κάθε είδους ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του, της υπεραλίευσης, της κάθε λογής παράνομης αλιείας,
γ) να αναδείξει τον αλιευτικό τουρισμό και την ερασιτεχνική αλιεία κατά τα σαφώς προσδιορισμένα όριά τους,
δ) να καταστεί αρωγός στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος,
ε) να προωθήσει την αρμονική συνύπαρξη των επαγγελματιών ψαράδων με την τουριστική δραστηριότητα, με απόλυτο σεβασμό στα ενάλια οικοσυστήματα - στις ενάλιες αρχαιότητες - στην χλωρίδα και στην πανίδα του θαλάσσιου τόπου του.
Προτείνει:

1. Σαφή και κατανοητή ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική για τα θέματα που συζητούνται σήμερα.
2. Εκπόνηση Μελέτης αποδοτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που τίθενται για το Μυρτώο Πέλαγος και τους Κόλπους Σαρωνικό & Αργολικό, από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΑΛΙΕΙΑΣ με χρηματοδότηση της Ε.Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου