Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τιμάται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως ημέρας τιμής των ιστορικών κατακτήσεων και της προσφοράς των γυναικών.
Στη Νότια Κυνουρία οι γυναίκες τονίζουν σήμερα με τη συνεύρεσή τους κατά μεγάλες παρέες το ρόλο που διαδραματίζουν σε όλα τα επίπεδα της ζωής, της κοινωνίας και της οικογένειας.
Αναφερόμενοι στην Ημέρα της Γυναίκας, πιστεύουμε πως η 8η Μαρτίου είναι καθιερωμένη ως ημέρα τιμής στους αγώνες των γυναικών για ισοτιμία.
Η ημέρα αυτή έχει χαρακτήρα κοινωνικό με την έννοια ότι δεν μπορεί να είναι γιορτή απλώς των γυναικών. Είναι ημέρα αγώνα και των δύο φύλων. ΄Ολων όσων ενδιαφέρονται για ισότητα στην κοινωνία.
Θέλουμε με αυτή την ευκαιρία ως Δημοτική Αρχή να συγχαρούμε θερμά τις γυναίκες της Νότιας Κυνουρίας και της Ελλάδας, οι οποίες τραβάνε διαχρονικά μεγάλο βάρος οικογενειακό.
Την ημέρα αυτή του αγώνα και των δύο φύλων, ευχαριστούμε τις γυναίκες γιατί δίνουν όλο τους το είναι στην κοινωνική ανάπτυξη.


ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου