Αρνητική εξέλιξη για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στην Αρκαδία

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη στην ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σχετικά με την εξόφληση του χρέους της κυβέρνησης προς το ΚΤΕΛ Αρκαδίας για τη μεταφορά των μαθητών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρωτοφανής η απάντηση του κ. Υφυπουργού ο οποίος αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δεσμευτεί για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους μετόχους των ΚΤΕΛ, τους ιδιοκτήτες ταξί και τους μεταφορείς. Ο κ. υφυπουργός μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος στους νέους Δήμους, οι οποίοι θα έχουν τη σχετική αρμοδιότητα μετά τη 1η Ιουλίου του 2011 και στις αιρετές περιφέρειες για το Α’ εξάμηνο του 2011. Λέξη δεν αναφέρει για την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό. Επίσης, για την εξόφληση του υφιστάμενου χρέους ουδεμία δυνατότητα θα έχουν οι δήμοι να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης μέσω των ήδη μειωμένων Κ.Α.Π..
Με τις ακολουθούμενες πρακτικές οι συμπολίτες μου μέτοχοι των ΚΤΕΛ, κινδυνεύουν να μην εισπράξουν τα οφειλόμενα από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου