Λουκέτο μπαίνει στις Εφορίες της Αρκαδίας!!!

Άναψε το "πράσινο φως" για "Καλλικράτη" στις ΔΟΥ - Θα αντικατασταθούν από "φορολογικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών"
Τι προβλέπεται να γίνει με τους εργαζομένους
Μετά την παρουσίαση του «Οδικού Χάρτη» από τον Πρωθυπουργό και του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την εφαρμογή σχεδίου «Καλλικράτης» στις Εφορίες (ΔΟΥ). Ουσιαστικά, θα γίνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις Εφοριών, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων που ζητά η «Τρόικα». Αυτό το σχέδιο είναι δεδομένο ότι θα φέρει μεγάλες αλλαγές και στην Αρκαδία, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα προκληθούν πολλές και έντονες αντιδράσεις.
Στο νομό Αρκαδίας, λειτουργούν, αυτή τη στιγμή, οι Εφορίες Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Δημητσάνας, Τροπαίων, Παραλίου Άστρους και Λεωνιδίου. Είναι κοινό μυστικό ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προβλέπει, για την δική μας περιοχή, το κλείσιμο όλων των εφοριών, πλην της ΔΟΥ Τρίπολης! Μόνο και μόνο στο άκουσμα αυτού του ενδεχομένου, επικρατεί αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες της Μεγαλόπολης, της Γορτυνίας και της Κυνουρίας.
Και οι αντιδράσεις θα γίνουν ακόμα πιο έντονες, από τη στιγμή που οι ανακοινώσεις πάρουν επίσημο χαρακτήρα. Το βασικό επιχείρημα σε αυτές τις αντιδράσεις είναι ότι η μεταφορά του αντικειμένου λειτουργίας των καταργούμενων εφοριών στην Τρίπολη, θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Γορτυνίας, της Κυνουρίας και της Μεγαλόπολης και επιπλέον θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης που εξελίσσεται, σε κάθε μία από τις αυτές τις περιοχές.
Σύμφωνα πάντως, με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», «προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει ότι οι τοπικές εφορίες θα αντικατασταθούν από τα «φορολογικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών» ή τα «Τοπικά Οικονομικών Κέντρα» ή όπως αλλιώς ονομαστούν».
Τι θα γίνει όμως με τους υπαλλήλους των καταργούμενων Εφοριών; Το ένα σενάριο προβλέπει τη μετακίνησή τους στη ΔΟΥ Τρίπολης και το άλλο σενάριο – σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- προβλέπει «την μεταφορά τους στα ήδη λειτουργούντα ΚΕΠ ανά περιοχή με προσωπικό από τις καταργούμενες ΔΟΥ, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες για βασικές συναλλαγές με την εφορία, ενώ για μεγάλες υποθέσεις θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη ΔΟΥ που υπάγονται, με πιο πιθανό στη ΔΟΥ της έδρας του νομού.»
Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου