Κανείς Δήμος από την Αρκαδία δεν είναι στη λίστα με τους υπερχρεωμένους Δήμους

Εικοσιτέσσερις δήμοι της χώρας, από τους συνολικά 325, βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, ενώ και άλλοι 34 έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, έως και 100%.
Πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς Δήμος της Αρκαδίας (Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας) δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα με τους υπερχρεωμένους δήμους.
Για τους «προβληματικούς» δήμους προβλέπεται ένταξη σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, αφού προηγουμένως διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση από ορκωτούς ελεγκτές και η έγκριση του προγράμματος από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως διευκρίνισαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, το πρόγραμμα από όπου θα αναχρηματοδοτηθούν οι υπερχρεωμένοι δήμοι, προβλέπει πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων κλπ. και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων.

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου