ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αναλήφθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 10/23-05-2011) από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας οι βεβαιωμένες ή απαιτητές υποχρεώσεις του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010, συνολικού ύψους 2.018.777,12 €, που δημιουργήθηκαν εντός του οικον. έτους 2010 χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί για το σύνολό τους οι απαραίτητες πηγές χρηματοδότησής τους (πιστώσεις), αφού το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου Λεωνιδίου στις 31-12-2010 ήταν 95.165,66 €.
Ψήφισαν υπέρ οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι [Παναγιώτης Γεωργίτσης, Αντώνιος Τσουκάτος, Ιωάννης Τριανταφύλλου, Φίλιππος Μπεκύρος, Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος, Δημήτριος Αθανασόπουλος, Χρήστος Ξερακιάς, Εμμανουήλ Δολιανίτης, Ιωάννης Δανεσής, Νικόλαος Βρεττάκης, Ηλίας Γεωργίτσης, Δημήτριος Τσιγκούνης (επιφυλασσόμενος), Ηλίας Μάνος, Αντώνιος Καρδαράς, Βασίλειος Σαλάκος, Ηλίας Πήλιουρας, Μαρία Ντουζένη, Δημήτριος Καρδάσης] από τους 19 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους (Παναγιώτης Γεωργίτσης, Αντώνιος Τσουκάτος, Ιωάννης Τριανταφύλλου, Φίλιππος Μπεκύρος, Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος, Δημήτριος Αθανασόπουλος, Χρήστος Ξερακιάς, Εμμανουήλ Δολιανίτης, Ιωάννης Δανεσής, Νικόλαος Βρεττάκης, Ηλίας Γεωργίτσης, Δημήτριος Τσιγκούνης, Ηλίας Μάνος, Αντώνιος Καρδαράς, Βασίλειος Σαλάκος, Ηλίας Πήλιουρας, Μαρία Ντουζένη, Δημήτριος Καρδάσης, Ιωάννης Ρουσάλης). Διαφοροποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Ρουσάλης, ο οποίος τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί για το θέμα αυτό γνωρίζοντας τα στοιχεία του σχετικού ισολογισμού και της έκθεσής του για το οικον. έτος 2010 - του σχετικού απολογισμού για το οικον. έτος 2010 και το οικείο αποτέλεσμα ελέγχου ορκωτών.
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εγγραφή των ανειλημμένων - βεβαιωμένων υποχρεώσεων του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010 στον προϋπολογισμό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας οικον. έτους 2011, όπως η παρ. 2 του άρ. 267 του Ν. 3852/2010 απαιτεί και της χρηματοδότησής τους, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, από τα έσοδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας οικον. έτους 2011.
Οι ανειλημμένες - απαιτητές υποχρεώσεις του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010 θα εξεταστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας σε ειδική συνεδρίασή του.
Τονίζεται ότι:
1). Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Νότιας Κυνουρίας (καθολικού διαδόχου των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των Δήμων Λεωνιδίου & Τυρού και της Κοινότητας Κοσμά), έχοντας υπόψη του τη διαφορά μεταξύ υποχρεώσεων και χρέους, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες ή ιδιωτικές τοποθετήσεις του για το θέμα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, αναφέρεται σε βεβαιωμένες ή απαιτητές υποχρεώσεις του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010 και όχι σε χρέος του Δήμου Λεωνιδίου για το έτος αυτό.
2). Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας σε βεβαιωμένες ή απαιτητές υποχρεώσεις του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010 εννοεί αυτό που ο νόμος προβλέπει με τη φράση αυτή, δηλαδή το σύνολο των ανειλημμένων, από τα αρμόδια όργανα, υποχρεώσεων του Δήμου Λεωνιδίου μέχρι 31-12-2010, είτε είναι γραμμένες είτε δεν είναι γραμμένες στα επίσημα βιβλία του Δήμου Λεωνιδίου για το οικον. έτος 2010 - είτε έχουν ανατεθεί με αποφάσεις των αρμοδίων δημοτικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Δημαρχιακή Επιτροπή) - είτε έχουν ανατεθεί με προφορική εντολή δημοτικού οργάνου.
3). Οι ανειλημμένες (βεβαιωμένες ή απαιτητές) αυτές υποχρεώσεις δεν είναι δυνατό να εξετασθούν στο σύνολό τους από ορκωτό λογιστή και ν’ αποτυπωθεί ή άποψή του για το σύνολό τους στην έκθεσή του για τον ισολογισμό του Δήμου Λεωνιδίου οικον. έτους 2010, διότι η έκθεση αυτή συντάσσεται κατά το νόμο και το τηρούμενο διπλογραφικό λογιστικό σύστημα στους ο.τ.α με βάση ότι έχει καταγραφεί στα επίσημα βιβλία του Δήμου Λεωνιδίου μέχρι 31-12-2010, δηλαδή (σωρευτικά) με βάση ότι έχει τιμολογηθεί (έχει εκδοθεί τιμολόγιο) και έχει ενταλματοποιηθεί (έχει εκδοθεί χρηματικό ένταλμα πληρωμής) εντός του έτους 2010.
4). ΄Όταν ένας ορκωτός λογιστής αναφέρεται «σε πραγματικές υποχρεώσεις» στην έκθεσή του για τον ισολογισμό ενός Δήμου, εννοεί προφανώς αυτό που ο νόμος προβλέπει, δηλαδή τις υποχρεώσεις του Δήμου που εμφανίζονται στα επίσημα βιβλία του μέχρι τη λήξη του οικονομικού έτους.
Σημειώνεται ότι:
α) Το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου Τυρού, στις 31-12-2010, είναι 514.166,21 €, μέσα από το οποίο υφίσταται δυνατότητα χρηματοδότησης κατά το οικον. έτος 2011 όλων ανεξαιρέτως των βεβαιωμένων ή απαιτητών υποχρεώσεων του Δήμου Τυρού οικον. έτος 2010.
β). Το χρηματικό υπόλοιπο της Κοινότητας Κοσμά, στις 31-12-2010, είναι 785.421,40 €, μέσα από το οποίο υφίσταται δυνατότητα χρηματοδότησης κατά το οικον. έτος 2011 όλων ανεξαιρέτως των βεβαιωμένων ή απαιτητών υποχρεώσεων της Κοινότητας Κοσμά οικον. έτος 2010.
24-05-2011
ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου