Ελπίδες για να ανοίξει ο δρόμος Άργος - Μονεμβάσια

Φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει η πρόσβαση στην Κυνουρία πιο βατή
Κινητικότητα αρχίζει να εμφανίζεται σχετικά με την διάνοιξη του δρόμου Άργος – Μονεμβασιά, αλλά και γενικότερα για το οδικό δίκτυο της Κυνουρίας και της Ανατολικής Πελοπόννήσου.
Οι κάτοικοι και κυρίως οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής περιμένουν επί σειρά πολλών ετών την ολοκλήρωση αυτών των έργων. Πολλοί φοβούνται όμως ότι για μία ακόμα φορά ακούνε εξαγγελίες.
Ωστόσο, βάση όσων υποστηρίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Δημήτρης Λαλουδάκης, φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει η πρόσβαση στην Κυνουρία πιο βατή. Τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος: «Στόχος μας είναι να υπολογίσουμε και να ιεραρχήσουμε τα έργα που αποβλέπουν στο κοινό καλό και που μπορούν να αναδείξουν την Κυνουρία μελλοντικά δίνοντας κίνητρα επενδύσεων στην περιοχή μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αναδεικνύοντας την τοπική οικονομία».
Και αναφέρει την λίστα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα έργα:
Α) Όσον αφορά τον δρόμο Ανατολικής Πελοποννήσου από Άργος ως Μονεμβάσια το κομμάτι Κιβέρι - Ξηρπήγαδο- Άστρος είναι για έτοιμο για δημοπράτηση με προϋπολογισμό 10.500.000 Εuro.
Για το κομμάτι Τυρός - Λεωνίδιο θα προκυρηχθεί μελέτη ύψους 2.700.000 Euro ενώ το τμήμα Πούλιθρα - Φωκιανός - Κυπαρίσσι - Μονεμβάσια βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης με προϋπολογισμό 20.500.000 Εuro.
Β) Η αποπεράτωση του δρόμου Τρίπολης - Άστρους είναι πολύ κοντά βρισκόμαστε πολύ κοντά στην δημοπράτηση του τελευταίου κομματιού με προϋπολογισμό 18.000.000 Εuro.
Γ) Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011 που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και ειδικότερα την περιοχή της Κυνουρίας προγραμματίστηκε με την σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελου Γιαννακούρα η δημιουργία ενός δρόμου που θα αναδείξει την ορεινή Κυνουρία και της ομορφιές της και θα συνδέει την βόρεια με την Νότια Κυνουρία.
Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει σε κάποιον που ξεκινά από την Τρίπολη να μπορεί να φτάσει στον Κοσμά μέσα από τον Πάρνωνα.
Έτσι λοιπόν από Άι Γιάννη - Χάραδρο - Πλάτανο - Σίταινα - Πραστό - Άγιο Βασίλη - Πλατανάκι - Κοσμά θα μπορεί κάποιος και με Ι.Χ αυτοκίνητο αλλα και Πούλμαν να γνωρίσει την Ορεινή Κυνουρία και τα πανέμορφα χωριά της .
Δ) Έχει εγκριθεί ποσό 500.000 Εuro για την βελτίωση του δρόμου Καστρί - Άγιος Πέτρος.
Ε)Προς δημοπράτηση με προϋπολογισμό 200.000 Euro για βελτιώσεις ο δρόμος Λεωνίδιο - Βασκίνα - Παλαιόχωρα Τυρού - Πραστός.
ΣΤ) Προς δημοπράτηση βρίσκεται με προϋπολογισμό 30.000 Euro η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Αρκαδικό Χωριό.
moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου