"Εμποδίζεται η ανάπτυξη της πεδινής περιοχής του Λεωνιδίου"

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη σχετικά με την προσδιορισμό των ανατολικών ορίων του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – Μουστού στο Λεωνίδιο του Νομού Αρκαδίας.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Μία ακόμη περιοχή του νομού Αρκαδίας, συγκεκριμένα η πεδινή περιοχή του Λεωνιδίου, δεσμεύεται από τις απαγορεύσεις του νόμου παρά το γεγονός ότι η περιοχή αυτή δε συμπεριλαμβάνεται στα όρια του οικολογικού πάρκου Πάρνωνα-Μουστού για το οποίο έχει γίνει ειδική περιβαλλοντική μελέτη και ορίζονται ποιες περιοχές και πως θα προστατευτούν. Επειδή οι απαγορεύσεις αυτές εμποδίζουν την ομαλή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πεδινής περιοχής του Λεωνιδίου, τίθεται ζήτημα να οριστούν σαφώς τα όρια της ανατολική πλευράς του οικολογικού πάρκου στη χαράδρα Λεωνιδίου, ως ανατολικό όριο του ΤΚΣ-GR 2520005, δηλαδή η πεδινή περιοχή του Λεωνιδίου, η εκτός ορίων οικολογικού πάρκου να μη θεωρείται περιοχή natoura.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται
Η αξιότιμος κ. Υπουργός:
Είναι στις προθέσεις σας η έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα ορίζει σαφώς τα ανατολικά όρια του οικολογικού πάρκου Πάρνωνα-Μουστού ούτως ώστε η πεδινή περιοχή του Λεωνιδίου να τεθεί εκτός των περιοχών natoura;»

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου