Φεστιβάλ Τσακωνιάς σήμερα στο Λεωνίδιο Σάββατο 2 Ιουλίου

Το πρόγραμμα
Για το βράδυ του Σαββάτου έχουμε την κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ.
- Τσακώνικα παραμύθια
Για όσους μικρούς φίλους μας δεν τα κατάφεραν την Παρασκευή. Ανάγνωση τσακώνικων παραμυθιών και μικρή εισαγωγή στην τσακώνικη γλώσσα. Ώρα 20:00 στον Πύργο Τσικαλιώτη.
- Έκθεση τοπικών προϊόντων
Παραγωγοί και δημιουργοί του Λεωνιδίου, της Τσακωνιάς και του Πάρνωνα θα εκθέτουν τοπικά προϊόντα και δημιουργίες σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, από τις 20:00 και μετά.
- Έκθεση φωτογραφίας
Ιδιαίτερη θεματολογία από τα Μυστικά της Τσακωνιάς. Στην αναπαλαιωμένη παλιά πέτρινη Φάμπρικα, στον παραποτάμιο δρόμο του Λεωνιδίου, από τις 20:00 και μετά.
- Jazz μελιτζανογεύσεις και παράθεση δείπνου, από τις 21:00 και μετά.
Οι chef, προσκεκλημένοι του φεστιβάλ, θα δημιουργήσουν εδέσματα με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. Κι εμείς θα απολαύσουμε την τέχνη τους. Με τη συνοδεία εκλεκτού οίνου, όπως πάντα.
- Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα Συλλόγου Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας και το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου, στις 21:00.
- Συναυλία έντεχνης, λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής με τις Μουσικές διαδρομές.
Από τη μεγάλη εξέδρα της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα σε μεγάλους έλληνες συνθέτες και δημιουργούς, από τις 21:30 και μετά. Κι ενώ στην αρχή δεν θα χορεύει κανείς, στο τέλος μάλλον όλοι..
- Μεταμεσονύκτιο beach party, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το μπαρ «Αποθήκη» στο λιμανάκι στα Πούλιθρα, το παραλιακό χωριό 4 χλμ μετά το Λεωνίδιο. Από τις 23:30 και μετά. Για όποιον αντέχει ακόμα...
Εκτός προγράμματος...
αλλά συστήνονται έντονα:
- Περιήγηση στα σοκάκια του Λεωνιδίου.
- Μπάνιο στις κοντινές παραλίες (Πλάκα και Λάκκος Λεωνιδίου, Πούλιθρα, Σαμπατική, Λιβάδι) αλλά και τις πιο μακρινές (Τυρό, Φωκιανό).
- Βόλτα στα Τσακωνοχώρια.
- Επίσκεψη στις μονές Ελώνης και Αγ. Νικολάου Σίντζας.
- Ανάβαση στο οροπέδιο Πελετών.
festivaltsakonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου