Υποβολή Μελέτης Αναβάθμισης Κ.Υ Λεωνιδίου.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας με το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», υπέβαλε πλήρη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου.
Με το υπ’ αριθμ. 7617/20-04-2011 έγγραφο του Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας εξουσιοδοτήθηκε να αναλάβει την υλοποίηση έργων αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση η εκπόνηση πλήρους μελέτης και τευχών δημοπράτησης προκειμένου τα έργα αυτά να προταθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Η υλοποίηση των έργων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προϋποθέτει την ύπαρξη διαχειριστικής επάρκειας από τον Δήμο. Ελλείψει αυτής μπορεί να γίνει προγραμματική σύμβαση με Φορέα που διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια.
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε έχει τη δυνατότητα αυτή προκειμένου να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση τεχνικών έργων στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου [Ανοικτή Πρόσκληση 4222/04-08-2010, Κωδικός (27) Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007 - 2013, Άξονας Προτεραιότητας 08 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», Κωδικός Προτεραιότητας 76 «Υποδομές στον Τομέα Υγείας»] που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Νότιας Κυνουρίας και Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε συντάχθηκε η σχετική μελέτη με προϋπολογισμό 209.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του φ.π.α) και υποβλήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Μετά τον έλεγχο της παραπάνω μελέτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας με απόφασή του θα εγκρίνει την υποβολή της σχετικής πρότασης στο ΕΣΠΑ.
notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου