Εγκρίθηκε το αιολικό πάρκο στον Κοσμά και Λεωνίδιο Κυνουρίας - Ενστάσεις από Γόντικα και Πετράκο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απασχόλησε η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 18,7MW στις θέσεις ‘Κορομηλιά’ και ‘Μαζαράκι’ της Κοινότητας Κοσμάς του Δήμου Νότιας Κυνουρίας του Ν. Αρκαδίας.
Το έργο αυτό είχε έρθει ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σήμερα επανήλθε. Ο εισηγητής κ. Παπαφωτίου είπε ότι το έργο ...
αυτό μπορεί πλέον να προχωρήσει, δηλαδή η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.
Στην τοποθέτησή του, συμφώνησε ο Δημήτρης Δράκος ο οποίος είπε ότι δίνουμε βάση στις αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι κοντά στα προβλήματα.
Ο Νίκος Γόντικας είπε ότι υπάρχουν αντιρρήσεις των κατοίκων. Είπε ακόμα ότι «έχει αξία να στηλιτεύσουμε τη στάση δημοτικών αρχόντων, που όταν ήταν άλλο κόμμα στη Κυβέρνηση, ήταν κατά και τώρα είναι υπέρ». Στο τέλος, είπε ότι ψηφίζει «κατά».
Το θέμα έχει πρόβλημα, είπε ο Θανάσης Πετράκος. Τάχθηκε υπέρ της εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας από μία δημόσια ΔΕΗ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Και βέβαια τόνισε ότι ψηφίζει κατά.
Το λόγο πήρε μετά ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Γιάννης Μαρνέρης, ο οποίος είπε ότι βρίσκεται εδώ κατ΄ εντολήν του Δημοτικού Συμβουλίου. «Σήμερα, το πρωί, το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και αποδέχεται τη δημιουργία του έργου, υπό την πρόθεση όμως ότι θα περιληφθούν και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι που η υπηρεσία της περιφερείας προβλέπει. Εάν η αιχμή κύριε Γόντικα, ήταν για εμένα, λέω ότι ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει» τόνισε στην τοποθέτησή του.
Το θέμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τους Γόντικα, Πετράκο και Γούργαρη να ψηφίζουν αρνητικά.

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου