Δρόμος "Τυρός - Λεωνίδιο": Μια ... πονεμένη ιστορία

Πέρα από την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα έργα που θα συνδέουν την Τρίπολη με το Άστρος και την δεδομένη ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής ενός οδικού άξονα που θα ξεκινάει από το Κιβέρι, θα περνά στην Κυνουρία και θα καταλήγει στη Μονεμβάσια (ανατολικός άξονας), ένα μεγάλο πρόβλημα για την επαρχία Κυνουρίας, είναι η εσωτερική οδική της σύνδεση.
Όποιος διασχίσει το δρόμο από τον Τυρό από το Λεωνίδιο, αντιλαμβάνεται άμεσα την αναγκαιότητα να γίνουν έργα εκσυγχρονισμού, έργα που θα καθιστούν πιο ασφαλή και πιο γρήγορη τη σύνδεση του Τυρού με το Λεωνίδιο και κατ’ επέκταση τη σύνδεση της βόρειας και της νότιας Κυνουρίας.
Παράλληλα, θα βελτιώσει θεαματικά την πρόσβαση της Τρίπολης στα νότια της Κυνουρίας.
Υπό αυτή την έννοια, προκαλεί μεγάλη απορία, τα όσα είπε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Γιάννης Μαρνέρης ότι δεν υπάρχει καν μελέτη για το δρόμο «Τυρός – Λεωνίδιο».
Πως είναι δυνατόν να έχουν περάσει τόσα «πακέτα χρηματοδότησης» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόσα προγράμματα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, και κανείς δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να προχωρήσει αυτή τη μελέτη, για να μπορέσει να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση του έργου;
Κανείς δεν θεώρησε ότι πρόκειται για μία σημαντική υποδομή που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή και θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών;
Η ουσία είναι ότι πλέον ο Μαρνέρης –και πολύ καλά έκανε- ζήτησε ήδη από την Περιφέρεια τη χρηματοδότηση αυτής της μελέτης, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Μένει να δούμε, αν το αίτημα που γίνει δεκτό..

Απο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου