Δελτίο Τύπου ΔΕ Τυρού

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή και περιφορά της Ιερής Εικόνας κατά μήκος της Παραλιακής οδούς.
Στις 15/08/2011 ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης έγινε στον Άνω Τυρό στο εκκλησάκι και το βράδυ με λαϊκό γλέντι στην Κεντρική Πλατεία στην Παραλία. Πλήθος κόσμου από ντόπιους και επισκέπτες διασκέδασαν μέχρι πρωίας.
Την επομένη στις 16/08/2011 στα Μέλανα με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού συλλόγου εορτάστηκε η Μεγαλόχαρη στο χώρο του δημοτικού σχολείου με λαϊκό γλέντι και παρουσία πλήθος κόσμου. Καλή εντύπωση δημιούργησε και το χορευτικό που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σε ρόλο οικοδέσποινας η εκδότρια της Κυνουρίας και πρώην δημοτική σύμβουλος Κυρία Μ. Κουνιά. Στην όλη διοργάνωση βοήθησε ο Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Μελάνου Σπ. Τσουκάτος και Κων. Λυσίκατος και οι Κυρίες του Μελάνου.
Η οργάνωση των εκδηλώσεων ήταν τέλεια και εκφράζουμε τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες.
Έγιναν με μεγάλη επιτυχία όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο ελάχιστο κόστος. Η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων αποτελείτο από τους τρείς προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων, Σωτηρόπουλος Μιχαήλ την πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου, Αγγελική Τράκα, τον γυμναστή Δ. Τσουκάτο και με την συμπαράσταση του αντιδημάρχου Ι. Τριανταφύλλου. Προσφορά των αναψυκτικών και εμφιαλωμένων ήταν ΄΄Κάβα Σούρσου – Κάβα Τσουκάτου – εστιατόριο Πόρτο Φίνο΄΄.
Ευμενέστατα σχόλια και φέτος για το μέτρο που αφορούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Παραλιακή οδό. Ο κόσμος απολάμβανε το βραδινό τους περίπατο χωρίς τον κίνδυνο και την ενόχληση των τροχοφόρων.
Οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην ύδρευση – φωτισμό και ειδικά στον τομέα καθαριότητας απέδωσαν στο μέτρο του δυνατού. Οι Παραλίες – Πλατείες – δρόμοι και κοινόχρηστοι χώροι κρατήθηκαν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι αναγκαία όμως η συμμετοχή του κόσμου, δημοτών και επισκεπτών στον τομέα της καθαριότητας γιατί είναι φύση αδύνατον όλες οι Παραλίες – δρόμοι – Παράδρομοι – κοινόχρηστοι χώροι να ελέγχονται από ένα ή δύο άτομα (είτε με σύμβαση, είτε αμειβόμενοι με ημερομίσθιο). Ειδικότερα σε ένα τουριστικό προορισμό όπως η Δ.Ε. Τυρού επιβάλλεται η συμμετοχή όλων στην καθαριότητα. Αναγκαία θεωρείται πλέον η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων στα τοπικά διαμερίσματα και υποστηρίζεται ένθερμα από την νέα δημοτική αρχή που θα βοηθά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικές γιορτές καθώς επίσης και στην καθαριότητα Παραλιών, κοινοχρήστων χώρων, αποψίλωσης κ.τ.λ.
Με την είσοδο του φθινοπώρου θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος στα τοπικά διαμερίσματα της Δ.Ε. Τυρού. Υλοποίηση στην προώθηση όμως απαιτείται και η συνεργασία αιρετών – μηχανικών – τεχνικής υπηρεσίας Τρίπολης ώστε τα συνεχιζόμενα και νέα έργα να υλοποιηθούν.
Τοποθετήθηκαν και φέτος προστατευτικά κιγκλιδώματα σε διάφορα επικίνδυνα σημεία του Δημοτικού οδικού δικτύου προς αποφυγή ατυχημάτων. Συνεργεία του Δήμου με ειδικά χημικά σπρέι αποκατέστησαν αυτοκόλλητα και γκράφιτι από οδικής σήμανσης και δημοτικές ταμπέλες και κοινόχρηστους χώρους.
Με χρήματα του Λιμενικού ταμείου, τους οποίους και ευχαριστούμε αποκαταστήθηκαν οι βλάβες συστήματος πυρασφάλειας, οι παροχές πόσιμου νερού στο χώρο του Λιμανιού καθώς βάφτηκε από ειδικό συνεργείο όλος ο χώρος του αλιευτικού καταφυγίου. Η Δ.Ε. Τυρού ευχαριστεί το Λιμενικό ταμείο για την χρηματοδότηση και ευελπιστεί για παρόμοια συνεργασία και στο μέλλον.
Πραγματοποιήθηκε στις 22/08/2011 με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η μεγάλη συναυλία του Καλοκαιριού με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση στο ανοικτό θέατρο του Τυρού ΄΄ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ΄΄
Χορηγοί συναυλίας Δ.Ε. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας – Εμπορικός σύλλογος Τυρού – Πολιτιστικός σύλλογος Τυρού.
Υπενθυμίζουμε οι εκδηλώσεις που έχουν απομείνει είναι:
Στις 27/08/2011 θα πραγματοποιηθεί στην Πλάκα η καθιερωμένη γιορτή Μελιτζάνας.
Η γιορτή του Ψαρά στις 04/09/2011 στο χώρο του λιμανιού με λαϊκή ορχήστρα, ψαρομεζέδες – κρασί και όλα προσφορά του Δήμου, του αλιευτικού συλλόγου και χορηγών.
Τέλος το πανηγύρι του Αγ. Δημητρίου στην Σοχά στις 03/09/2011.

Να παραβρίσκεστε όλοι.
notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου