ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΦΑΜΠΡΙΚΑ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 3.043.491,96€ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αποπεράτωση του κτιρίου της Φάμπρικας στο Λεωνίδιο, με σκοπό τη λειτουργία “Κέντρου Προβολής της Αγροτικής Ιστορίας και των Δρόμων της Θάλασσας στην Ανατολική Πελοπόννησο” με Φορέα Υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε.
Με απόφαση θετικής αξιολόγησης εντάσσεται για χρηματοδότηση το έργο με τίτλο «Κέντρο Προβολής της Αγροτικής Ιστορίας και των Δρόμων της Θάλασσας στην Ανατολική Πελοπόννησο», που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα για λογαριασμό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας αξιοποίησε την ολοκληρωμένη Μελέτη για το παραπάνω Έργο που παρέλαβε από τον Δήμο Λεωνιδίου την οποία αφού επικαιροποίησε και συμπλήρωσε υπέβαλε ένα ολοκληρωμένο έργο ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των Λεωνιδιωτών.

Η υποστήριξη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κου Δημητρίου Ρέππα καθώς και η άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες τόσο του Φορέα Υλοποίησης όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Ανάπτυξης οδήγησαν στην ικανοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου. Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κος Ιωάννης Μαρνέρης δημόσια εκ μέρους των δημοτών της Νότιας Κυνουρίας ευχαριστεί όλους όσους διαχρονικά εργάστηκαν για αυτό.

Το έργο αποσκοπεί στην αποπεράτωση του προβιομηχανικού κτιρίου της «Φάμπρικας», με σκοπό τη δημιουργία των βέλτιστων εγκαταστάσεων για την άρτια λειτουργία του Κέντρου προβολής και ανάδειξης της αγροτικής παραγωγής και του θαλάσσιου εμπορίου της περιοχής.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα θα είναι ένας επισκέψιμος χώρος που θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία στους επισκέπτες.

Το Κέντρο Προβολής θα περιλαμβάνει:

Μόνιμο Εκθεσιακό Χώρο (εκθεματικές επιφάνειες, εκθέματα, αναπαραστάσεις, διοράματα, διαδραστικές εφαρμογές).
Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων, με βοηθητικές υποδομές για περιοδικές εκθέσεις, ημερίδες – συνέδρια, προβολές.
Φουαγιέ – Κυλικείο και Εκθετήριο Προϊόντων και Γεύσεων της Τσακώνικης γης.
Χώρο Μάθησης, Εκπαίδευσης και Προβολής (οπτικοακουστικά εκπαιδευτικά προγράμματα).

Το έργο θα συμβάλει:

στο να καταστεί το Κέντρο Προβολής επισκέψιμο από το κοινό και να αποτελέσει πυρήνα τουριστικής ανάπτυξης περιφερειακής σημασίας.
στο να προβληθεί και να αναδειχθεί ο αγροτικός πολιτισμός και το θαλάσσιο εμπόριο της περιοχής.
στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου.
στην τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής κίνησης της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας
Ιωάννης Μαρνέρης
notiakynouria.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου