ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ.Α

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη στήριξη του προγράμματος «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα απευθύνουμε «συμπολιτειακή» πρόσκληση προς τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες μας για την ενίσχυση ενός αρραγούς ενωτικού μετώπου,  με στόχο τη διεκδίκηση της επιπλέον στήριξης του προγράμματος για την περίοδο 2014-2020, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων μας χωρίς προβλήματα, καθώς μάλιστα προβλέπονται περισσότερο αυξημένες λόγω των συνθηκών οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, το πρόγραμμα που στηρίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους, θα υποστηριχθεί για την επόμενη περίοδο 2013-2014 με επιπλέον κονδύλια, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους που δεν έχουν απορροφηθεί. Αυτό άλλωστε αποτελούσε και την πρόταση που η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής - Αλληλεγγύης και Απασχόλησης είχε καταθέσει για λογαριασμό της ΚΕΔΕ στην Κυβέρνηση από πέρυσι. Μάλιστα, η πρότασή της αυτή έφτασε μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μέσω ανοιχτής επιστολής, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ συχνές υπήρξαν οι παρεμβάσεις της στο δημόσιο διάλογο με άρθρα και ανακοινώσεις. Πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε σχεδόν αυτούσια αλλά με καθυστέρηση ενός έτους.

Πλήρης δικαίωση άρα για τα κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Οι εξελίξεις αποτελούν πλήρη δικαίωση των προτάσεων και των αγώνων μας, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα η κοινωνία να υποστεί τραγικά αρνητικές συνέπειες καθώς δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και παιδιά στερήθηκαν των κρίσιμων και δωρεάν υπηρεσιών του προγράμματος», δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής - Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ κ. Σίμος Δανιηλίδης.

Απέναντι στις «προκλήσεις» που η οικονομική κρίση «κληροδοτεί» σε όλους μας, η αυτοδιοικητική οικογένεια της περιοχής εμφανίζεται, με τη στήριξη των πολιτών μας, συνταγμένη σ’ ένα αρραγές ενωτικό μέτωπο και άκρως διεκδικητική, μακριά από φαινόμενα που υπονομεύουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου προωθώντας αλλότρια για την κοινωνία μας συμφέροντα.

Ευρισκόμενοι λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή που δεν επιτρέπει λάθη, οφείλουμε να σχεδιάζουμε και να προετοιμαζόμαστε για περισσότερες δομές στο Δήμο, με στόχο να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που σταθερά αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται. Εάν δεν πετύχουμε τους στόχους μας, η συγγνώμη μας δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει «τα δάκρυά μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου