Αναρριχητικός τουρισμός στο Λεωνίδιο


Δεκάδες φίλοι του αναρριχητισμού από χώρες της Ευρώπης αλλά και την Ελλάδα βρέθηκαν για ένα 20ημερο στο Λεωνίδιο
Σε καλό δρόμο η δημιουργία αναρριχητικού πάρκου στην περιοχή
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης για την τουριστική κίνηση που είχε ο δήμος Νότιας Κυνουρίας τις μέρες των γιορτών, αφού τα καταλύματα είχαν πληρότητα και πολύς κόσμος επισκέφτηκε την περιοχή. "Τη διαφορά όμως", όπως είπε χαρακτηριστικά "την έκαναν οι δεκάδες φίλοι του αναρριχητισμού από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία αλλά και από την Ελλάδα που βρέθηκαν για ένα 20ημερο στην περιοχή ασχολούμενοι με τον αναρριχητισμό και δημιουργώντας διαδρομές στα βράχια του Λεωνιδίου". Όπως ανέφερε ο δήμαρχος το Λεωνίδιο είναι εφάμιλλο σε αυτόν τον τομέα με την Κάλυμνο και αν γίνουν κάποια πράγματα ακόμα στον τομέα των υποδόμων (κυρίως χώροι στάθμευσης και παραμονής και διάνοιξη διαδρομών στα βουνά) η ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού για την περιοχή θα είναι πολύ σημαντική.
Μάλιστα προχωρά το θέμα του αναρριχητικού πάρκου και τον Μάρτιο θα δοθούν οι εργολαβίες και θα προχωρήσει η δημοσιοποίηση του όλου θέματος, αν και όπως τόνισε ο δήμαρχος, αυτή έχει ήδη γίνει από τους φίλους του αναρριχητισμού στην χώρα με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.
Στη διάρκεια παραμονής των φίλων του αναρριχητισμού στο Λεωνίδιο πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ενημερώσεις γύρω από τον αναρρίχηση.
 drt915.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου