Πωλούνται στην Γερμανία και Αγγλία τα ευρήματα της Αμφίπολης και μεις απλά περιμένουμε να τα βρούνε..3 σχόλια:

 1. Οι πρώτες εικόνες που παραθέτεις είναι από αμφιλεγόμενα καταστήματα που πουλάν δήθεν τους θησαυρούς της Αμφίπολης, όλο και κάποιο κορόϊδο θα πέσει θύμα στην απάτη. Οι δεύτερες εικόνες που παραθέτεις είναι ευρήματα που εκθέτονται στο βρετανικό μουσείο και δεν πωλούνται. Αν διαβάσεις στις λεπτομέρειες είχαν ήδη πουληθεί από κάποιους προγόνους μας (ελληνικό αίμα 100%) στις αρχές του 19ου αιώνα. Ξέρεις τότε δεν υπήρχε ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ. Κάνε research τον όρο amphipolis στο βρετανικό μουσείο να θαυμάσεις όλα τα έργα που ξεπουλήθηκαν τότε καθώς σε κάθε εύρημα υπάρχουν οι όροι:

  Acquisition name

  Excavated by: British Salonika Force (?) biography

  Acquisition date

  1918 (?)

  British Salonika Force (military/naval; institution/organisation; British)
  Also known as

  British Salonika Force
  Biography

  The British Salonika Force was a part of the British Army based in the area around Thessaloniki in northern Greece during the First World War. The first soldiers arrived in October 1915 and the last left in late 1919 after the end of the War.

  Πές σε ένα φίλο σου που ξέρει Αγγλικά να στα μεταφράσει. Για την ένδοξη ιστορία να σου αναφέρω πως ο όρος Acquisition σημαίνει απόκτηση ενώ αν το συνδυάσεις με τη λέξη date σημαίνει ημερομηνία εξαγοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ολα τα εκθεματα στα βρετανικα και γερμανικα μουσεια ειναι κλεμενα απο ελλαδα και αιγυπτο.
  αν ακουσατε της ειδηση, επισκεψη του σαμαρα στη μερκερ θα ακουσατε οτι εδωσε προσπεκτους με τα ευρηματα της αμφιπολης ως πλασιε πρως πωληση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ένα ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από την Αμφίπολη πήρε μαζί του στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς για να το δείξει στην καγκελάριο Α. Μέρκελ.
  Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μαζί του φωτογραφίες από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες.
  Έδειξε τις φωτογραφίες από την Αμφίπολη στην κυρία Μέρκελ και η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη.
  Ζήτησε μάλιστα να κρατήσει το άλμπουμ για να το μελετήσει.

  http://www.defencenet.gr/defence/item
  Προς επιβεβαίωση του προηγούμενου φίλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή